Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Meslek Tanıtımları (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/)
-   -   Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/71493-ortopedi-ve-travmatoloji-uzmani.html)

Sultan ŞAH 01.12.2013 20:12

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı
 

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı

Sağlık

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, Hareket Sistemi işlevleri, Hareket Sistemi Hastalıklarının ve yaralanmalarının cerrahi ve konservatif tedavisi ile ilgili olarak uzmanlaşan Tıp Doktorlarına verilen addır. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları bu hastalıkların ve yaralanmaların önlenmesi anlamında da önemli fonksiyonlar üstlenmektedirler.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Tıp Doktoru olabilmek için öncelikle Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden mezun olup, Tıpta Uzmanlık Sınavlarında da ilgili uzmanlık alanında uzmanlaşma hakkını kazanmak gerekmektedir. İlgili alanda ihtisas hakkı kazanıldıktan sonra 4-5 yıl süren ihtisas eğitimi süreci başarı ile tamamlanmalıdır. Eğitim döneminde yoğun nöbetler, acil ameliyatlar , rutin ameliyatlar , poliklinik hizmetleri , yayın yapma , araştırma yapma, seminer ve literatür sunma , bilimsel kongrelere katılma ve sunum yapma gibi ödev ve çalışmalar olabilmektedir.
Uzmanlık esnasında ilk planda uzman öğrenciler uzman doktorlarla birlikte muayene, tedavi ve ameliyatlara katılınır, ilerleyen dönemlerde uzman doktorlar gözetiminde muayene, tedavi ve ameliyatlar uzman öğrenciler tarafından yapılmaktadır.


Saat: 00:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.