Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Meslek Tanıtımları (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/)
-   -   Müşteri temsilcisi / Merchandiser (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/71542-musteri-temsilcisi-merchandiser.html)

Sultan ŞAH 01.12.2013 20:39

Müşteri temsilcisi / Merchandiser
 
Müşteri temsilcisi / Merchandiser

Satış ve Pazarlama

Daha önceden belirlenmiş olan rota doğrultusunda müşteri ziyaretlerini gerçekleştirerek, ilgili ürünlere ait gerekli görsel düzenlemelerin ve teşhirlerin yapılmasını sağlayan, ve tüm promosyonların, ürünlerin ve ambalajların satış noktalarında bulunurluğunu ve görünürlüğünü sağlayan kişilere verilen addır.

Müşteri temsilcisi / merchandiser, ürünün satılması konusunda müşteriye doğrudan temas etmese de müşteri ile ürün arasındaki önemli bir noktadır. Müşteriyi ürünü alacağı noktada ürünü pazarlanmasını müşteri temsilcisi / merchandiser sağlar. Ürünün raftaki yerinin sürekli dolu olması yani stokların takibi ve tedariği müşteri temsilcisi / merchandiser'ın sorumluluğundadır.

Müşteri temsilcisi / merchandiser olmak için özel bir eğitim almak gerekli değildir. Satış operayonlarına ilgi duyan ve bu konuda yeteneği olan kişiler Müşteri temsilcisi / merchandiser olarak görev alabilirler. Ancak bazı sektörler için satışı yapılacak ürünler hakkında özel bilgi sahibi olunması gerektiği için bazı konulara uzmanlaşmış Müşteri temsilcisi / merchandiser tercih edilebilmektedir.


Saat: 17:35

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.