Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Meslek Tanıtımları (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/)
-   -   İşsiz Kalınca Yapmanız Gereken 10 Şey (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/88495-issiz-kalinca-yapmaniz-gereken-10-sey.html)

Asi Ruh 02.02.2014 22:53

İşsiz Kalınca Yapmanız Gereken 10 Şey
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İşsiz Kalınca Yapmanız Gereken 10 Şey

Dünyanın tüm ekonomilerinin çökme eşiğinde olduğu günümüzde işten atılmak ya da çalıştığınız işyerinin kapanması artık sürpriz bir durum olmaktan çok uzakta. Birgün işyerinizde mutlu mesut çalışırken ertesi gün kendinizi kapının önünde bulabilirsiniz. Paniğe gerek yok!

İşte size işsiz kaldığınızda yardımcı olabilecek 10 ipucu. Sizin de eklemek istediğiniz tavsiyeler varsa lütfen yorumlarınızı yazmaktan çekinmeyin.

10- İşsizlik Sigortası İçin Başvuru Yapın

Şirketiniz küçülmeye gittiyse ya da kovulduysanız hemen bölgenizdeki iş kurumuna başvurun. Birkaç ay boyunca işsizlik tazminatı alabilirsiniz. Eğer siz kendi isteğinizle işi bıraktıysanız işiniz çok daha zor olabilir ama yine de şansınızı deneyin.

9- Mali Durumunuzu Değerlendirin

Tekrar iş buluncaya kadar kirayı ödeyip yemek alabilecek durumda olduğunuzdan emin olun. Eğer durum kötüyse hemen lüks harcamalarınızı kesmeye başlayın. Örneğin artık televizyon izlemek için ayda 35 TL vermek hiç de mantıklı değil. Digitürkünüzle vedalaşın! Faturalarınız için bir ödeme planı yapın. Tam zamanlı bir iş bulana kadar part-time bir iş de araştırabilirsiniz. Gururunuzu bir kenara bırakın ve ne yapılması gerekiyorsa onu yapın.

8- Özgeçmişinizi Güncelleyin


Tüm eğitim bilgilerinizi ve yeteneklerinizi olası işvereninize sunmak için şimdiye kadar yaptıklarınızı ölçülü bir biçimde ortaya koyun. Özgeçmişinizde asla yalan söylemeyin fakat özelliklerinizi biraz abartarak yazmanın hiçbir sakıncası yok. Referanslarınızda sizin hakkınızda olumlu bilgi vereceğinden emin olduğunuz kişileri bulundurun. Özgeçmişinizi başvurduğunuz işe uygun hazırlamayı da sakın unutmayın.

7- Sosyal Ağ

Fazla ortalarda gözükmeyip herkesin sizin işsiz kaldığınızı öğrenmesini istemediğinizi biliyoruz. Ancak bunun tam tersini yapmalı ve herkesin sizin iş aradığınızı bilmesini sağlamalısınız. İnanın bu size çok daha faydalı olacaktır. Çoğu insan sizin durumunuzda olmuştur ve çoğu size yardımcı olmak için can atıyordur. Çekinmeyin ve özgeçmişinizin birer kopyasını onlara verin.

6- Dinlenin

Bu boş zamanı kariyer seçeneklerinizi tekrar gözden geçirmek biraz kitap okumak ya da televizyonun karşısında vakit öldürerek geçirmek faydalı olabilir. Çünkü artık sabah 6’da kalkıp trafikle cebelleşip 8’de işe gitmek zorunda değilsiniz. Yürüyüş yapın çocuklarınızla vakit geçirin zihninize kendini yenilemesi için biraz zaman tanıyın. Kısacası bu zamanı arkanıza yaslanıp tadını çıkararak geçirin. Kimbilir belki bir sonraki tatiliniz bir sene sonra olabilir.

5- Eski İş Arkadaşlarınızla İrtibatta Olun

Eski patronunuz ya da iş arkadaşlarınız size şirketteki yeni işe alımlarda yardımcı olabilirler. Eski çalışanların tekrar işe alındığı durumlarda eski çalışanlarla halen diyalogta olmak sizin için çok avantajlı olabilir.

4- Spor Yapın

Her zaman ‘spor için vaktim yok’ bahanesini kullandınız. Hatta eski çalıştığınız işyerinde spor salonu olmasına rağmen. Ama artık spor salonunun yolunu tutmanın ya da parkta hafif bir koşunun zamanı geldi. Daha az paranızın olması daha az yemeniz anlamına geliyor. Fast food’u yemek listenizden söküp atın. Bir sonraki işinizde göz kamaştırmak için kendinize kilo hedefleri koyun ve sadece başarın.

3- Gönüllü İşlerde Çalışın

Gönüllü işler yapmanın topluma fayda sağlamasının yanında özgeçmişinize de faydası olacaktır. Aynı zamanda sosyalleşmenizi sağlar. Kimbilir belki yanınızda çalışan bir gönüllü size gerçek bir iş fırsatı sunabilir.

2- İnternette Gezinin

Yenibiris.com ya da kariyer.net’te iş ararken diğer ilgi alanlarınızla ilgili araştırmalar yapmaktan çekinmeyin. Son moda müzikleri giyim tarzlarını takip ederken yolunuzu şaşırıp kendinizi ***** sayfaların içinde bulmamaya özen gösterin.

1- Pozitif Düşünün

Durumunuza üzülüp durmayı bırakın artık. Eğer işsiz kaldıysanız bunun mutlaka geçerli bir sebebi vardır. Kabul edin zaten o işi o kadar da sevmiyordunuz. Artık hayatınızda yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. İster camiye ya da türbeye gidip dua edin ister meditasyon yapıp odaklanıp pozitif kalın ama ne olursa olsun kendinizi işe yaramaz hissetmeyin. Bu zamanı kişiliğinizi oturtarak kullanabilir ve aslında ne kadar savaşçı biri olduğunuzu herkese gösterebilirsiniz.


Saat: 11:08

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.