Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Mitoloji (https://www.forumaski.com/mitoloji/)
-   -   Uzakdoğu Efsaneleri ve Mitleri (https://www.forumaski.com/mitoloji/129143-uzakdogu-efsaneleri-ve-mitleri.html)

Kraliçe 02.09.2014 21:54

Uzakdoğu Efsaneleri ve Mitleri
 
Uzakdoğu Efsaneleri ve Mitleri


Çin, Kore ve Japon mitolojileri bir bakıma birbirlerine benzerlerse de, birçok farklılıkla*rı da vardır. Eski Çinliler yeryüzünün karısı olan gökyüzünün dünyayı yönettiğine inanı*yorlardı. Yeryüzünün yanı sıra, gökyüzünden daha aşağıda yaşayan öbür tanrı ve tanrıçalar da Ay'ı, Güneş'i, Jüpiter gezegenini, bilimi, rüzgârı, ateşi, bulutları ve ırmakları yöneti*yorlardı. Ayrıca önemli işler başaran kadın ve erkekler de canrılaşıyordu.

Gerek Çinliler, gerek Koreliler atalarına taparlardı. Ölülerin yaşayanlara yardım ede*bileceklerine inanırlardı. Koreliler bundan başka doğaya da taparlardı. Krallığın kurucu*su olan Güneş tanrısı Tangun'a dua ederlerdi.

Japonlar da Güneş'in soyundan geldikleri*ne inanıyorlardı. Yaradılış efsanelerine göre, Dünya başlangıçta doğru düzgün biçimi olma*yan bir kütleydi. Sonra, tanrı İzanagi ve tanrı*ça İzanami'ye sapı değerli taşlarla bezeli uzun bir mızrakla bu biçimsiz kütleyi karıştırma işi verildi. Onlar karıştırdıkça yoğunlaşan kütle bir ada biçimini alarak mızrağın ucundan düş*tü. İzanagi ile İzanami bu adanın üzerinde ev*lendiler ve pek çok çocukları oldu. İşte sekiz Japon adası, birçok tanrı, tanrıça ve bir de Güneş tanrıçası Amaterasu, İzanagi ve İzana-mi'nin çocuklarıdır. Efsaneye göre, Amatera-su'nun çocukları ve çocuklarının çocukları tanrı imparatorlar olduktan sonra, onların ço*cukları da insan imparatorlar dizisini oluştur*dular

MisaL 11.09.2014 20:22

Cevap: Uzakdoğu Efsaneleri ve Mitleri
 
Teşekkürler. :)


Saat: 00:18

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.