Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Mitoloji (https://www.forumaski.com/mitoloji/)
-   -   En Kötü Yunan Tanrıları (https://www.forumaski.com/mitoloji/48537-en-kotu-yunan-tanrilari.html)

Kuvvetmira 23.08.2013 14:08

En Kötü Yunan Tanrıları
 
En Kötü Yunan Tanrıları


yunan mitolojisi - yunan mitolojindeki kötü tanrılar - kötülükleriyle ünlü olmuş yunan tanrıları

Eski Yunan mitolojisi, tanrıları ve mistik olaylarıyla oldukça ilginç. Birbirinden değişik efsanelerin anlatıldığı eski Yunan mitolojisinde, tanrıların insanlara ve kendi aralarında birbirlerine karşı yaptıkları birçok hikaye anlatılmaktadır. Yunan tanrıları içinde kötülükleriyle ünlü olan bildiğimiz Yunan tanrıları da vardır. İşte, en kötü Yunan tanrıları;


Zeus: Çok fazla metresi olan Zeus, Kendisini taklit eden bir genci yıldırımıyla öldüren Zeus, düğününe gelmek istemeyen bir kadını kaplumbağaya çevirmiş. Çok çirkin diye oğullarından birini Olympos dağından atarak öldürmüş, Prometheus’un ciğerini dev bir kartala her gün yedirmiş.


Ares: Evli olan Afrodit’le birlikte olan Ares, Afrodit’i seven başka bir tanrı Adonis’i öldürmüş. Oturduğu tahtı insan derisinden yapılmış olan Ares, o kadar kötü bir tanrıymış ki Yunan halkı onun şehirlerinde oturmak bile istemezmiş.


Pan: Sevdiği kadın Syrinx’i flüte çeviren Pan, diğer sevdiği kadın olan Echo’yu da öldürtmüş. Kendi pisliğini koyun derisine sarmalayarak ay tanrıçası olan Selene’yı kandırmış.


Hephaestus: Gereğinden fazla metresi olan Hephaestus, karısı olan Afrodit’i Ares’le aynı yatakta basmış, onları Olympos dağında herkese ifşa etmiş.


Dionysus: Sürekli eğlence partileri düzenleyen Dionysos, kendi annesine Pentheus’u parça parça etmesini sağlamış, kendi oğlunu da kral Lycurgusa öldürtmüş.

Hades: Theseus ve Pirithous’u yer altında yılanlarla birlikte hapsetmiş, Persephone’yi de kaçırarak türlü eziyetlerle hayatını kabusa çevirmiş.


Saat: 10:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.