Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Arabada Boya Olduğu Nasıl Anlaşılır? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/155322-arabada-boya-oldugu-nasil-anlasilir.html)

DeRDeST 30.05.2015 20:24

Arabada Boya Olduğu Nasıl Anlaşılır?
 
Arabada Boya Olduğu Nasıl Anlaşılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Araba almak oldukça önemli bir araştırma sürecini de beraberinde getirmektedir. Piyasada bulunan en iyi ve en kaliteli aracın tespiti için araba hakkında bazı bilgilere sahip olmak gerekmektedir. Daha önce kaza geçirmiş araçlarda bulunan araç boyası, ikinci el araba satın almak isteyen kişiler için oldukça önemli bir kriterdir.

Bir aracın kaza geçirmesi sonucunda belirli onarımlardan geçmesi, o aracın ikinci el satış piyasasında fiyatının düşmesine neden olmaktadır. Araçların hasarlarını kapatmak için kullanılan araç boyaları, bazı durumalarda çok profesyonelce yapılabilmektedir. Bu da araçların fiyatlarını yüksek göstermek isteyen kişilerin işine gelen bir yöntemdir. Bir aracın boyalı olduğunu ve önceden kaza yapıp yapmadığını anlamak için belirli yöntemler kullanılmaktadır. Bunun için şu kontroller yapılabilir;

Araçta Parlak Olan Bölgenin Durumuna Bakın

İkinci el araba satın almak isteyen kişilerin araç boyasını kontrol ederken kullandığı yöntemlerin başında, araç parlaklığı gelmektedir. Araç boyaları, aracın ilk bakışta her bölgesinin aynı parlaktıkta görünmesine neden olabilmektedir. Fakat araca dikkatli bakıldığında daha sonradan araç boyası uygulanmış olan bölgelerin parlaklık bakımından farklı olduğu anlaşılmaktadır. Araç boyası uygulanmış olan bölgelerin diğer bölgelere oranla daha parlak olmaktadır. Bununla birlikte renk tonu diğer bölgelerle uyuşmazlık göstermektedir.

Araç Boyası Olabilecek Bölgeyi Dokunarak İnceleyin

Araçların, araç boyası ile boyanan kısımları diğer bölgelerine oranla daha pürüzlüdür. Bundan dolayı araçların şüphe edilen bölgeleri dokunularak incelenmelidir. Araca sadece uzaktan bakarak, araç boyası kullanıldığı anlaşılamayabilir. Araç boyası arkasında küçük toz parçaları bıraktığı için bu bölgeler pürüzlü olmaktadır.

Far ve Tampon Bölgelerini Dikkatli Bir Şekilde İnceleyin

Kazaların büyük bir çoğunluğu araçların far ve tampon bölgelerine zarar vermektedir. Bu nedenle araç boyaları en çok far ve tampon bölgesinde kullanılmaktadır. Bu bölgenin dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.

Boya Ölçüm Cihazları Kullanın

Araçların boyalı olup olmadığını gösteren boya ölçüm cihazları oldukça uygun fiyatlarla satılmaktadır. Bu cihazlar piyasada çok yaygın bir şekilde bulunmasa da büyük kentlerde bulunabilmektedir. Boya ölçüm cihazları aracın boyaya sahip olup olmadığını kısa bir sürede doğru bir şekilde tespit edebilmektedir.


Saat: 10:29

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.