Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Araba Farı Nasıl Temizlenir? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/156219-araba-fari-nasil-temizlenir.html)

DeRDeST 04.06.2015 19:24

Araba Farı Nasıl Temizlenir?
 
Araba Farı Nasıl Temizlenir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Araba sürüşlerinizde, gece görüşlerinizin daha güvenli olması için, araç farlarının temiz olması önem arz eder. Araç farları, tozdan ve güneş ışınlarından etkilenerek görüş alanını engellerler.

Araç farlarının temizliğinde uygulanan yöntemlerin başında araç yıkama yerlerindeki profesyonel işlemler gelir. Uygulama öncesi far çevresi maskeleme bandı ile korumaya alınır. Ardından zımparalama yapmak için zımpara başlığı takılır. Bu işlemi yaparken hava basıncı 6,5 bar olarak ayarlanır.

Kâğıt zımparalarla yapılan işlemde yüzeyin kuru olması gereklidir. Basınçlı zımpara yönteminden sonra el zımparasıyla ikinci kez yüzeye uygulanır. Sünger ile aşındırıcı pasta işlemi yapılır. Sonrasında ise mikro fiber bez ile far yüzeyi temizlenir. Farın parlak görünmesini sağlamak için keçe ile parlatıcıyı yüzeye uygulanır. Koruyucu özellik kazandırmak adına vernik uygulaması yapılarak far temizliği tamamlanır. İşlemin kuruması için bir saat bekledikten sonra maskeleme bantlar çıkartılır.

Araç farlarının temizlenmesinde pratik yöntemlerden biri de diş macunu ile temizlemedir. Bunun için önce farların üstü suyla ıslatılır. Daha sonra diş macunu fara sürülür. Mikrofiber bezle macun far yüzeyine yayarak ovulur. İşlem sonrasında tekrar su ile macun arındırılarak temizleme işlemi tamamlanır.

Yeni bir temizleme yöntemi olan far temizleme mendilleri, hem kullanım kolaylığı açısından, hem de zımparalama yöntemine göre daha kısa sürede tamamlanır. Temizleyici mendillerinden birini bir fara diğer mendili de ikinci fara uygulayarak temizleme işlemi yapılır. Ardından parlatıcı ve koruyucu özelliğe sahip mendil ile araç farı cilalama işlemi uygulanır.


Saat: 01:05

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.