Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Araba Koltuğu Nasıl Kurutulur? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/156223-araba-koltugu-nasil-kurutulur.html)

DeRDeST 04.06.2015 19:37

Araba Koltuğu Nasıl Kurutulur?
 
Araba Koltuğu Nasıl Kurutulur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Hayatımızın önemli bir yerini kapladığı için araçlarımıza özen göstermeye çalışırız. Bu özenin en önemli örneği, araç bakımlarından sonra arabanın temizliğidir. Dış temizliğin yanı sıra arabanızın içini temizledikten sonra koltuklarınız ıslak kalabilir. Silme sonrasında koltuğunuz hemen kurumayabilir. Bu yüzden aracınızı kısa sürede eski haline getirmek için çözümler arayabilirsiniz. Profesyonel şekilde kurutan birçok yer olsa da kendi çabalarınızla da ıslak koltuklarınızı kurutmanız mümkün.

Islaklıkta ilk yapacağınız şey önce ıslak koltuğu kuru bir bezle silip nemini aldıktan sonra camı güneş alan bir yerde bir miktar açık bırakmaktır. Güneş ışığını alan koltuk yavaş yavaş kuruyacaktır. Ancak kısa bir çözüm değildir ve biraz sabır gerektirebilir.

İkinci bir yol ise arabanın kendi olanaklarını kullanmaktır. Aracınızın kaloriferlerini kullanmak işe yarar bir yöntemdir. Özellikle ıslanan koltuğa doğru yönlenecek olan sıcak hava koltuğun daha da hızlı kurumasını sağlayacaktır. Kaloriferler açık olduğu müddetçe aracın camlarını açmayın ve içerisi gerçekten çok sıcak olduğu zaman bir miktar açın ve biraz bekleyin. İçeride ısınan hava koltuktaki nemin buharlaşmasını sağlayacak ve camın açılmasıyla nem de dışarı kaçacaktır.

Nemi aldıktan sonra duyabileceğiniz rutubet kokusunu önlemek için de bavul, çanta gibi eşyalara koyulan nem alıcı küçük keselerden yerleştirebilirsiniz. Bu sayede ıslaklık gittikten sonra arkasında bırakacağı rutubet kokusunu da engellemiş olursunuz.


Saat: 19:08

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.