Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Otomobil Camı Nasıl Parlatılır? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/156424-otomobil-cami-nasil-parlatilir.html)

DeRDeST 05.06.2015 18:32

Otomobil Camı Nasıl Parlatılır?
 
Otomobil Camı Nasıl Parlatılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Araba temizliği ve görünümü açısından camlar çok önemlidir. Kullanıma bağlı olarak hızlıca kirlenebilen camlar uzun bir süre temizlenmez ise parlaklığını yitirip lekeler bırakabilir. Bunun için düzenli olarak araç temizliği yapılmalıdır. Peki otomobil camı nasıl parlatılır, hangi temizlik gereçleri kullanılmalıdır?

Aracınızın temiz görünmesi için düzenli iç-dış temizliğinin yapılması gerekmektedir. Bu aracınızın parlak ve temiz görünümü açısından çok önemlidir. Ayrıca bu temizlik aracınızı hijyenik kullanmanızı da sağlar. Genel araç temizliğinizin yanında araç camları da sürüş ve parlaklık açısından önemlidir.

Araç camı temizliği için birtakım temizlik malzemeleri edinilmelidir. Bunlar mikrofiber cam bezi, güderi, camsil, oto şampuanıdır. Bu temizlik gereçlerinin ikisi ile camlarınızı parlatabilirsiniz. Camlarınızı en iyi şekilde parlatmak için öncelikle genel araç temizliği ve yıkama yaptırabilirsiniz. Daha sonra ise camları tamamen kapalı duruma getirmelisiniz. Kapalı durumdaki camlara oto şampuanı veya camsil sıkabilirsiniz. Sıkma işlemini sprey şeklindeki malzemeler ile yapabilirsiniz. Sprey ile dağıtılan deterjan mikrofiber cam bezi veya güderi ile silinmelidir. Camı silerken cama parmak ile dokunup parmak izi bırakılmamalıdır. Bunun için bezi elinizin tamamına yayacak şekilde tutmalısınız. Cam temizliğine dilediğiniz camdan başlayabilirsiniz fakat arka camlar dahil tüm camlar parlaması için temizlenmelidir. Ön camlar için ise oto çekçekleri kullanılabilir.

Camlara sıkılan sprey bezler ile orta derecede baskı ile iyice temizlenmeli detay bölümlerde silinmelidir. Bu temizlik esnasında camlarda ıslak bölge bırakılmamalıdır. Bunun için güderi bezi kullanabilirsiniz. Güderi özellikle mücevher parlatılmasında da kullanılmaktadır. Ayrıca suyu emme özelliği de yüksek derecededir. Bunun için parlatmalarınızda güderiyi kullanabilirsiniz. Aracınızın parlatma işlemini oto şampuanı ile yapabilirsiniz. Oto şampuanı dış bölge için önemli bir temizlik deterjanıdır. Temizlik işleminizi bitirdikten sonra aracınızı bir süre havalandırmalısınız. Bu süre 3 dakika ile 5 dakika arası olabilir fakat camın tozlanmaması için bir süre sonra kapılar kapatılmalıdır. Aracınızın temizliğini tamamladıktan sonra parlaklığın sürmesi için kullanımına özen göstermelisiniz. Araç camından bırakılan sigara külleri, parmak izleri ve tozlar camı kirletip parlaklığını azaltabilmektedir. Bu durumlara dikkat ederek haftalık olarak camınızı kuru toz bezi ile silebilirsiniz.


Saat: 22:40

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.