Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Test Sürüşünde Nelere Dikkat Edilmeli? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/156574-test-surusunde-nelere-dikkat-edilmeli.html)

DeRDeST 06.06.2015 12:36

Test Sürüşünde Nelere Dikkat Edilmeli?
 
Test Sürüşünde Nelere Dikkat Edilmeli?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Sıfır ya da ikinci el araç almaya karar verdiniz. Aracı satın almadan yapacağınız test sürüşü aracı alıp almamaya karar verme konusunda size fikir verecektir. Değerlendirmelerinizi objektif olarak yapmaya gayret edin ki satın alma sürecinden sonra farkedeceğiniz olumsuzluklar için geri dönüş çok zor olacaktır. Aracın sürüş keyfi(konforu), yol tutuşu, içeriye ses almaması, aksamlarından farklı sesler gelmemesi önemli özellikleridir. Test sürüşü ve araç için dikkat edilmesi gerekenleri listeleyecek olursak:
  • Aracın sürücü koltuğuna oturun ve nasıl hissettiğinize bakın. Koltuğu ve aynaları kendinize göre ayarlayın. Araçta koltuğun genişliğine, kolay ayarlanabilir olup olmadığına, belinizi destekleyip desteklemediğine ve konforunu test edin. Diz mesafesine, tavanın alçak olup olmadığına, görüş açısına ve araca rahatça girip çıkabilmeye dikkat edin.
  • Test sürüşünde radyoyu kapalı tutun ve motorun sesine odaklanın. Motor ısındıktan sonra sesinde bir farklılık olup olmadığından ve garip sesler çıkarıp çıkarmadığından emin olunuz.
  • Test sürüşünün tamamını düz bir yolda yapmayın mümkünse bozuk, kasisli yolda da test ederek aracın herhangi bir yerinden ses gelip gelmediğini kontrol edin. Amortisörlerin ve aracın alt takımlarının sağlamlığını kasislerde test edebilirsiniz.
  • Aracın hız performansını test edin ve vitesin kolay değiştirilebilir olup olmadığına dikkat edin. Yokuş çıkarken aracın performansını değerlendirin. Sürüş sırasında araçta bir koku olup olmadığını anlamak için mümkünse sürüş sırasında pencereleri kapalı tutun.
  • Hem yavaş hem de yüksek hızda ilerlerken panik (sert) fren yaparak aracın durma mesafesini ölçmeye çalışın. Fren esnasında aracın sürüklenip sürüklenmediğine, titreşimlerine, savrulmasına ve yol tutuşuna dikkat edin.
  • Farkı hızlarda ve değişik açılarda dönüşler yapmayı deneyerek, aracın dengesinin bozulup bozulmadığına bakın.
  • Mümkünse düz yolda ilerlerken fren yaptıktan sonra aracın asfalt üzerindeki lastik izlerine bakın. Bunu tekerlekleri ıslatarak da deneyebilirsiniz. Ön ve arka tekerin bıraktığı izlerin üst üste gelip gelmediğini kontrol edin. Ağır kaza geçirmiş araçların ön ve arka tekerlerinin izleri örtüşmez.
  • Aracın daha önceki yıllarda bakımı doğru yerde ve uzman kişiler tarafında yapılması gerekir.Önceki sahipleri tarafından önemsenmeyip, yanlış uygulamalar yapılmış olabilir.
  • Aracın kilometresinin yaşına göre yıpranmasına ve ne kadar km yaptığına da dikkat etmek yerinde olacaktır. Km uzmanlar tarafından ölçülebilmektedir.
  • Aracın test sürüşü ve izlenimleriniz olumlu ise tramer kaydını (kaza geçmişini) sorgulatarak daha önce ne kadar onarım görmüş ve bu onarımların masrafı ne kadar yüksek ona bakın.
Bu konularda tecrübeniz yok ise test sürüşü için uzmanlardan yardım alabilirsiniz.


Saat: 10:54

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.