Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Geri Viteste Araç Nasıl Kullanılır? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/161005-geri-viteste-arac-nasil-kullanilir.html)

DeRDeST 21.07.2015 09:13

Geri Viteste Araç Nasıl Kullanılır?
 
Geri Viteste Araç Nasıl Kullanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Araç kullanmak basit bir işlem gibi gözükmesine rağmen, ustalık ve tecrübe gerektiren bir olaydır. Bu tecrübe de zaman içerisinde kazanılmaktadır. Bir çok kişi araç kullanmada başarıyı yakalasa da geri gitme aşamasında zorlanmaktadır. Özellikle aracı geri vitese takma konusunda başarısızlıklar yaşanabilmektedir.

Düz vites araçlarda 3 adet pedal bulunmaktadır. Bunlar sağdan sola; debriyaj, fren ve gaz pedallarıdır. Debriyaj motorunuzdaki kuvveti tekerleklere iletmek için kullanılan bir alettir. Her vites değiştirmesi sırasında kullanılmak zorunlu olup bunun dışında kullanılmaz. Gaz herkesin de bildiği gibi aracın ileri veya geri gitmesini sağlayan pedaldır. Fren, gaz pedalının zıt kutbu olarak düşünülmekte ve aracın durmasını sağlamaktadır. Aracı tanıdıktan sonra geri viteste aracı kullanmak için yapmanız gerekenler, ilk olarak dörtlü ikaz lambalarınızı yakmanız gerekir. Aracınızı geri vitese takarsınız. (R) Ardından geri vites ikaz lambalarınız ve dörtlü lambalarınız yanmaktadır. Araçlarda üçer adet ayna vardır iki tanesi sağ ve sol tarafta bir tanesi ise arabanın tavan kısmında olmaktadır. Geri gidileceği zaman aracınızda sadece arkaya bakmanız yeterli değildir sağ ve sol aynaların da gözden geçirilmesi oldukça yararınıza olacaktır. Aracınızda en önemli kural şu olacak ki direksiyon geri viteste eğer sol yaparsanız aracınızın arkası sağa, eğer sağ yaparsanız aracınızın ön tarafı sola gidecektir. Bunu hesap ederek kullanmanız daha yararlı olacaktır. Geri gitmenin, maksimum hızı 10 km' dir. Daha hızlı geri gitmek hakimiyetinizi kaybedebilirsiniz anlamına gelir çünkü aracı ters kullanmaktasınız. Dikiz aynalarının özelliği bir cismi yakınınızda bile olsa uzakta görürsünüz. Geri giderken tüm aynalardan geriyi kontrol edebilirsiniz. Aynalar size bu konuda tam olarak yardımcı olmaktadır. Geri gitme işiniz bitti ise, araç durdurulmalı vites boşa alınmalıdır.

Geri viteste araç kullanmak ilk başlarda, kullanan kişi için zor gelebilir. Ancak tecrübe kazandıkça aşılması kolay bir hale gelmektedir. Geri gitme işleminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta arka tarafı net olarak görebilmek ve dönüş yapacaksanız ona göre manevra yapmaktadır. Kısa bir zaman içerisinde tecrübe kazanmak için aracınızla geri manevralar yapabilirsiniz.


Saat: 17:49

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.