Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Okul Öncesi Eğitim (https://www.forumaski.com/okul-oncesi-egitim/)
-   -   Özel Okul Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli? (https://www.forumaski.com/okul-oncesi-egitim/161289-ozel-okul-seciminde-nelere-dikkat-edilmeli.html)

DeRDeST 22.07.2015 18:27

Özel Okul Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
 
Özel Okul Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Her anne-baba, çocuğunun iyi eğitim alması için elinden geleni yapar. Özellikle de okul arayışının başladığı süreç, en zorlu aşamalardan biridir. Üstelik çocuğunu özel okulda okutmak isteyen veliler, yalnızca para ödemekle işin çözülmeyeceğinin bilincinde olduklarından daha birçok ayrıntıyı göz önünde bulundurmak zorundadır. Bu süreçte unutulmaması gereken ilk şey, doğru okul seçiminin, iyi bir üniversitenin kapısını aralamak olduğudur.

Özel okul seçimi yapılırken, ebeveynler öncelikle okuldaki derslere, dersi veren öğretmene, derslerin hangi yöntemlerle anlatıldığına bakmalıdır. Bu noktada önemli olan, anne ve babaların, çocuğunun kişiliğini iyi bilmesi ve çocuğunu iyi tanıyor olmasıdır. Örneğin çocuğun müziğe yeteneği varsa okulda müzikle ilgili derslerin ve aktivitelerin olmasına özen gösterilmelidir. Çünkü ilgi alanına hitap eden bir okulda okuyan çocuk, öğrenme sürecini bir zorunluluk olarak görmeyecek, derslere karşı daha istekli olacaktır.

Ulaşım kolaylığı önemli

Ayrıca seçilecek olan özel okulun vizyonunun, aile yapısıyla örtüşmesi de önem taşır. Çünkü ailenin ve okulun dünyaya bakışının paralel olması, çocuğun bocalama yaşamaması için önemlidir.

Okul seçimi sırasında sınıfların kaç kişilik olduğuna da bakılmalıdır. Ayrıca okulda hangi yabancı dillerin öğretildiği, hangi öğretmenler tarafından yabancı dil eğitiminin verildiği de dikkat edilmesi gereken ayrıntılar arasında yer alır.

Ulaşım kolaylığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan çocukların okuldan eve, evden okula giderken yolda fazla vakit kaybettiği düşünüldüğünde okulun eve yakın olması önemli bir ayrıntıdır.

Seçilecek okulun uluslararası eğitim işbirliklerinin olup olmadığına da bakılmalıdır. Böyle bir işbirliği, öğrenciye evrensel bakış açısı kazandırır.

Ayrıca sosyal etkinliklerin varlığı da önemlidir. Çünkü bu tip etkinlikler, çocukların sosyalleşmesine katkı sağladığı gibi kendilerine dair yeni yönler keşfetmelerine de yardımcı olur.


Saat: 11:43

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.