Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Okul Öncesi Eğitim (https://www.forumaski.com/okul-oncesi-egitim/)
-   -   Kreşe Gitmenin Faydaları (https://www.forumaski.com/okul-oncesi-egitim/161295-krese-gitmenin-faydalari.html)

DeRDeST 22.07.2015 18:46

Kreşe Gitmenin Faydaları
 
Kreşe Gitmenin Faydaları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Çocuklarını kreşe gönderip göndermeme ebeveynler için oldukça önemli bir karardır. Çalışan anne ve babalar, işteyken çocuklarının iyi bakıldığından emin olmak isterler. Bunun için genellikle kreş ve bakıcı seçenekleri arasında kalırlar. Bu noktada, kreşe gitmenin çocuğa sağlayacağı avantajları bilmek gerekir.

Öncelikle, kreşler bir işletmedir; yani bir kurum ciddiyeti taşır. Bu sebeple, çocuğunuzu kreşe gönderdiğinizde sağlanan hizmetin belirli bir kalite seviyesinde olacağından emin olabilirsiniz. Karşınızda muhatap alacağınız ciddi bir kurum olduğu için, kreş ile iletişimiz de belirli prosedürler dahilinde olacaktır.

Kreşin en önemli faydalarından biri çocuğun sosyalleşmesine olan katkısıdır. Çocuk evde yalnız başına olmak yerine, kreşte yaşıtlarıyla beraber zaman geçirir. Böylelikle, diğerleriyle iletişim kurma konusunda erken yaşta deneyim kazanmış olur. Kreşteki yaşıtlarından arkadaş edinebilir ve kendini topluluk içerisinde ifade etme konusunda da yetenekler kazanır.

Kreşlerde yaptırılan aktiviteler çocuğun kişisel gelişimine büyük ölçüde katkı sağlar niteliktedir. Evde televizyon izlemek ve bilgisayar tablet gibi teknolojik aletlerle zaman geçirmek yerine, kreşteki eğitici aktivitelere katılmış olur. Bunlar boyama yapma, şekiller çizme, çeşitli el işleri, harfler ve sayıları içeren aktiviteler olabilir. Bazı kreşlerin İngilizce dersi veriyor olması da büyük bir artıdır. Çocuk bir yandan eğlenir, bir yandan da İngilizce sayı ve renkleri öğrenir. Bu onun, yabancı dil öğrenmeye ısınmasını sağlar ve telaffuzunu da geliştirir.

Aynı zamanda, kreşte çocukların beslenmesi açısından yararlı yemekler sunulması konusunda ciddi bir çaba söz konusudur. Çocuklar öğünlerini dengeli ve sağlıklı beslenerek geçirirler.

Perii 22.07.2015 22:52

Cevap: Kreşe Gitmenin Faydaları
 
Kreşe verme tarafı değilim ama ana sınıfı olabilir :) Çocuklar konuşmayı paylaşmayı öğreniyor bu sayede :)


Saat: 07:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.