Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Okul Öncesi Eğitim (https://www.forumaski.com/okul-oncesi-egitim/)
-   -   Okul Öncesi Eğitim - Çoklu Zeka Etkinliği (https://www.forumaski.com/okul-oncesi-egitim/58166-okul-oncesi-egitim-coklu-zeka-etkinligi.html)

Jaqen 28.09.2013 19:12

Okul Öncesi Eğitim - Çoklu Zeka Etkinliği
 
Okul Öncesi Eğitim - Çoklu Zeka Etkinliği

SÖZEL-DİLSEL ZEKÂ ETKİNLİĞİ

• Etkinlik Adı: Sesleri Taklit Edelim
• Etkinliğin Uygulanışı: Öğretmen çocuklara kartları dağıtır.Kartlar üzerindeki hayvanlar hakkında konuşulur.Örneğin; bir kedinin nasıl miyavladığı,bir köpeğin nasıl havladığı gibi.Öğretmen bu sesleri ya kendisi çıkarır,ya da bir kaset/Cd yardımıyla çocuklara dinletir.Ardından çocuklardan aynı sesleri taklit etmelerini ister.

GÖRSEL ZEKÂ ETKİNLİĞİ

• Etkinlik Adı: Hayvanları Tanıyalım
• Etkinliğin Uygulanışı: Öğretmen kartları çocuklara dağıtarak incelemelerini ister.Onlara kartlar üzerinde hangi hayvanları gördüğü sorarak,bu hayvanlar ve özellikleri hakkında onlarla konuşur.Ardından hayvanlar ve özellikleri ile ilgili bir çizgi film ya da power point gösterisi izlenir.

MÜZİKSEL-RİTMİK ZEKÂ ETKİNLİĞİ

• Etkinlik Adı: Şarkı Söyleyelim
• Etkinliğin Uygulanışı: Öğretmen,çocuklarla birlikte “Hayvanları Çok Sevelim” isimli şarkıyı söyler.

HAYVANLARI SEVELİM
Dün küçük bir kuş ağaca kondu
Ne güzel ne güzel ötüyordu.
Gittim evden yem getirdim,
Yemini yiyince uçtu gitti.
Küçük kuş,küçük kuş,yine gel,yine gel
Gel minik kuş,yine gel
Dün minik bir kedi kapıya geldi,
Ne güzel ne güzel miyavlıyordu
Gittim evden süt getirdim
Sütünü içince kaçtı gitti.
Minik kedi minik kedi yine gel yine gel
Gel minik kedi yine gel
Dün küçük bir köpek yanıma geldi
Ne güzel ne güzel havlıyordu.
Gittim evden kemik getirdim
Kemiği yiyince kaçtı gitti.
Küçük köpek küçük köpek yine gel yine gel
Gel küçük köpek yine gel.
Hayvanları çok sevelim
Onları hiç incitmeyelim
Onlar bizim dostlarımız
Sakın incitmeyelim.


BEDENSEL-KİNESTETİK ZEKÂ ETKİNLİĞİ

• Etkinlik Adı: Yürüme Oyunu
• Etkinliğin Uygulanışı: Kartlarda yer alan hayvanlarla ilgili bir oyun oynanır.Öncelikle öğretmen,kartlarda yer alan hayvanları çocuklara tanıtır ve onların nasıl yürüdüklerini taklit ederek çocuklara gösterir. Örneğin; bir tavşanın zıplaması,bir tırtılın sürünmesi,bir köpeğin 4 ayağı üzerinde yürümesi gibi..Ardından çocuklardan tek sıra halinde yan yana dizilmelerini ister.Onlara oyunu anlatır.Öğretmen çocuklara her seferinde başka bir hayvanın ismini söyleyecek ve çocuklar ismi söylenen hayvanın yürüyüşünü taklit ederek belirlenen noktaya kadar yürüyeceklerdir.Sona kalan çocuk oyundan çıkar.Örneğin; öğretmen “tavşan” der,çocuklar tavşan gibi ayakları üzerinde zıplarlar. Model olması açısından, öğretmen hayvanların yürüyüşlerine örnekler verir.Ardından oyunu başlatır.Her seferinde farklı bir hayvanın ismini söyler.Hiç yanmadan oyunun sonuna kadar kalmayı başaran çocuk 1. olur ve alkışlanarak ödüllendirilir.

MANTIKSAL-MATEMATİKSEL ZEKÂ ETKİNLİĞİ

• Etkinlik Adı: Hafıza Oyunu

• Etkinliğin Uygulanışı: Öğretmen çocuklara oyun kartlarını dağıtır.Her karttan 2 şer tane vardır.Çocuklar kartları incelerler.Öğretmen kartları dağınık bir şekilde masaya yayar.Çocuklardan kartların bulundukları yere dikkatlice bakmalarını ve akıllarında tutmaya çalışmalarını ister.Çocuklar hazır olduktan sonra kartları ters çevirir.Kartların arka yüzeyinde hiç resim yoktur.Sıra ile her çocuğun bir kart açmasını ve açtığı kartın eşini bulmasını ister.Eğer çocuk yanlış kart seçerse,her iki kartı da kapatmalı ve sırasını arkadaşına vermelidir. Tüm kartların eşi bulununcaya kadar oyun devam eder.Oyun sonunda en çok kart bulan çocuk,oyunun 1. si olur.Alkışlanarak ödüllendirilir.


Saat: 21:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.