Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Okul Öncesi Eğitim (https://www.forumaski.com/okul-oncesi-egitim/)
-   -   Kendi Rengini Seç Etkinliği (https://www.forumaski.com/okul-oncesi-egitim/65946-kendi-rengini-sec-etkinligi.html)

Jaqen 09.11.2013 14:21

Kendi Rengini Seç Etkinliği
 
Kendi Rengini Seç Etkinliği

Çocuklar sınıf içerisinde herkesin birbirini görebileceği şekilde oturur. Öğretmen elindeki renkleri teker teker çocuklara tanıtır. Hangi renk olduğunu sorar. Gösterilen renkleri günlük hayatta nerelerde kullandıklarını sorar. Mesela pembeyi anlattığında çocuklardan pembe giysilerinin olup olmadığını sorabilir. Her renk hakkında kısa konuşmalar yapıldıktan sonra öğretmen çocuklara son günlerde üzüldükleri bir olay olup olmadığını sorar. Üzüldükleri olayın rengini seçmelerini ister. Sırayla istekli olan tün çocuklara söz hakkı verir. Sırası gelen çocuk. İlk olarak hissettiği duyguyu sadece bedenini kullanarak anlatır. Bedeniyle anlattıktan sonra sesli olarak ifade etmesini ister. Sesli olarak da ifade ettikten sonra seçtiği rengin onda hatırlattığı üzüntünün bir kokusun olup olmadığını sorar ve onu da ifade etmesini ister.

Öğretmen ikinci sözel yönerge olarak çocuklara mutlu oldukları bir olayı bedenlerini ve sözcüklerini kullanarak anlatmalarını ister.

Bütün bu anlatımlar bittikten sonra öğretmen tekrar bir uyaran söyler. “Çocuklar savaşın rengi sizce ne olabilir?” çocuklar bir süre bu uyaran ile baş başa bırakılır. Savaşın dünyaya zararları, insanlara zararları, hayvanlara zararları, bitkilere zararları konusunda çocuklar düşündürülür. Söz hakkı isteyen çocuklara öncelik verilerek savaş hakkında hissettikleri sorulur, sözel olarak ifade etmeleri istenir. Savaş deyince akıllarına ilk gelen sesin ne olduğu sorulur, o sesi tanıtmaları istenir. Savaşın bir kokusunun olup olmadığı sorulur. Eğer var ise bunu da ifade etmeleri istenir.

Alıntıdır


Saat: 22:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.