Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

ACEM PİLAVI (1)

Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan ACEM PİLAVI (1) konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.10.2012, 14:12   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart ACEM PİLAVI (1)

ACEM PİLAVI (1)

3 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet soğan
4 adet havuç
1 bardak nohut
1 adet tavuk
3 su bardağı pirinç
karabiber
yenibahar
tuz

Yapılışı : Tavuk ve bir gece evvel ıslatılan nohutu ayrı ayrı haşlayın. Tavuğun etlerini didin. Bir kaşık yağda kıyılmış soğanla pembeleşinceye kadar pişirin.

Bir tencereye sırayla et üzerine nohut, üzerine haşlanmış rende havuç, onun üzerine de kaynar suda bir saat bekletilmiş pirinci koyun. Tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin.

Tencerenin kenarından sıcak tavuk suyu dökün. En üste de tereyağı koyun. Tencerenin kapağını kapayın. Pilav pişene kadar (1 saat) ateşte bırakın. Tencerenin üzerine tabak kapayıp ters çevirin ve servis yapın.

ACEM PİLAVI (2)



Malzemeler:
  • 250 gr. kuzu kuşbaşı
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 adet havuç
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • Yeteri miktarda Tuz

Yapılışı: Pirinç ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir. Tencereye margarin koyulup kuzu kuşbaşı etler eklenir. Etler suyunu bırakıp çekene Kadar kavurulur. Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz eklenir. Bu arada kavurmaya devam edilmelidir. 2 bardak su koyulduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir. Havuç kibrit şeklinde doğranıp tencereye koyulur ve 15 dakika daha pişirilir. Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyulup su kaynayınca pirinçler ilave edilip çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene Kadar pişirilir. Servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır.

__________________






Herkes herkesi sevmesin, gerek yok.



Mavi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 07:14