|
Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Pirinçli bulgurlu çingene pilavı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
16.10.2012, 14:13 | #1 (permalink) |
| Pirinçli bulgurlu çingene pilavı Pirinçli bulgurlu çingene pilavı 4-5 Kişilik Gerekli Malzemeler: Pirinç (1 su bardağı) Bulgur (1 su bardağı) Tereyağı (2 çorba kaşığı) Su (2.5 su bardağı) Tuz Karabiber Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve yanmamasına dikkat ederek kızdırın. Çukur bir kaba 1 su bardağı pirinç ve 1 su bardağı bulguru koyun, iyice yıkayın ve süzün. Yağ kızınca yıkadığınız bulgur ve pirinci tencereye ilave edin. Üzerine tuz ve karabiberi serpin ve karıştırarak kavurun. 1-2 dakika kavurduğunuz bulgur ve pirincin üzerine 2.5 su bardağı kaynamış sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 8-10 dakika suyunu çekene kadar kaynamaya. Pişmesi biten pilavınızı 15-20 dakika dinlenmeye bırakın ve ılık olarak servis yapın. afiyet olsun
__________________ Herkes herkesi sevmesin, gerek yok. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |