Bezelyeli Makarna Kubbesi Bezelyeli Makarna Kubbesi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler : • Yarım paket fırın makarna • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri • 100 gr konserve bezelye • 6 çorba kaşığı ılık su • 1 soğan • 1 dilim dana jambon • 45 gr margarin • 3 çorba kaşığı galeta unu • 1 yumurta • 2 çorba kaşığı su Beşamel sos için: • 1[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 çay bardağı süt • 1 çorba kaşığı un • 15 gr margarin Süsleme için: • 4-5 dal frenk soğanı yemeğinin hazırlanışı: Soğanı soyup kıyın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Jambonu küp küp doğrayın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Margarini oda ısısında yumuşatın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bir kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Jambonu ekleyip kavurun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bezelye ve 4 kaşık su ilave edip tuz ve karabiber serpin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Makarnayı tuzlu kaynar suda diri kıvamda haşlayın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Süzgece alıp soğuk sudan geçirin ve iyice süzün[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yirmi cm çapında tas şeklindeki bir kalıbı kalan margarinle yağlayıp yağlı kâğıtla kaplayın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kâğıdın içini de yağlayıp kalıbın dibini ve duvarlarını kaplayacak şekilde galeta unu serpin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yumurta, kalan 2 kaşık su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 7-8 tane makarnayı ayırıp kalan makarnalardan birini yumurtalı karışıma bulayıp kalıbın dibine spiral şeklinde yerleştirin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kalıbın dibi ve kenarları tamamen kapanana kadar işleme devam edin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ayırdığınız makarnaları üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Beşamel sos için; margarini tavada eritip unu ekleyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sütü azar azar yedirerek sos kıvamında pişirin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Beşamel sos, kaşarpeynir, bezelye, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp kalıba dökün[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirerek alın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Frenk soğanları ile süsleyip servis yapın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] |
Saat: 16:51 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.