Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Pilavlar - Makarnalar (https://www.forumaski.com/pilavlar-makarnalar/)
-   -   Bezelyeli Makarna Kubbesi (https://www.forumaski.com/pilavlar-makarnalar/11720-bezelyeli-makarna-kubbesi.html)

Mavi 16.10.2012 14:20

Bezelyeli Makarna Kubbesi
 
Bezelyeli Makarna Kubbesi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Malzemeler :

• Yarım paket fırın makarna
• 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
• 100 gr konserve bezelye
• 6 çorba kaşığı ılık su
• 1 soğan
• 1 dilim dana jambon
• 45 gr margarin
• 3 çorba kaşığı galeta unu
• 1 yumurta
• 2 çorba kaşığı su

Beşamel sos için:

• 1[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 çay bardağı süt
• 1 çorba kaşığı un
• 15 gr margarin

Süsleme için:

• 4-5 dal frenk soğanı


yemeğinin hazırlanışı:

Soğanı soyup kıyın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Jambonu küp küp doğrayın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Margarini oda ısısında yumuşatın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bir kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Jambonu ekleyip kavurun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bezelye ve 4 kaşık su ilave edip tuz ve karabiber serpin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Makarnayı tuzlu kaynar suda diri kıvamda haşlayın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Süzgece alıp soğuk sudan geçirin ve iyice süzün[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yirmi cm çapında tas şeklindeki bir kalıbı kalan margarinle yağlayıp yağlı kâğıtla kaplayın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kâğıdın içini de yağlayıp kalıbın dibini ve duvarlarını kaplayacak şekilde galeta unu serpin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yumurta, kalan 2 kaşık su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 7-8 tane makarnayı ayırıp kalan makarnalardan birini yumurtalı karışıma bulayıp kalıbın dibine spiral şeklinde yerleştirin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kalıbın dibi ve kenarları tamamen kapanana kadar işleme devam edin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ayırdığınız makarnaları üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Beşamel sos için; margarini tavada eritip unu ekleyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sütü azar azar yedirerek sos kıvamında pişirin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Beşamel sos, kaşarpeynir, bezelye, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp kalıba dökün[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirerek alın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Frenk soğanları ile süsleyip servis yapın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 16:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.