Gaziantep Mutfağı > Firik Pilavı Gaziantep Mutfağı > Firik Pilavı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler 1 Kg. Koyun Eti 1 Kase Pilavlık Bulgur 1 Kase Firik 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 1 Su Bardağı Nohut Zeytinyağı Karabiber, Tuz Yeterince Su Yapılışı 1-Küp küp doğradığınız etleri tencereye koyup üzerini bastıracak kadar su ekleyin. 2-Suyun üzerine biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. 3-Pişirdiğiniz etlere tuzunu atın. 4-Daha önceden haşladığınız nohutları,karabiberi ve salçaları ilave edin. 5-Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün. 6-Süzdüğünüz suya daha önceden yıkadığınız firik ve bulguru ekleyin,pişirin. 7-Yağı pişen pilavın üzerine gezdirin. 8-Nohutları ilave edip karıştırın. 9-Etleri kızgın yağda kızartıp,servis tabağına aldığınız pilavın üzerine gezdirin. Yemeğiniz servise hazırdır. alıntı |
Saat: 04:55 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.