Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Pilavlar - Makarnalar (https://www.forumaski.com/pilavlar-makarnalar/)
-   -   Gaziantep Mutfağı > Firik Pilavı (https://www.forumaski.com/pilavlar-makarnalar/11724-gaziantep-mutfagi-firik-pilavi.html)

Mavi 16.10.2012 14:22

Gaziantep Mutfağı > Firik Pilavı
 
Gaziantep Mutfağı > Firik Pilavı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Malzemeler
1 Kg. Koyun Eti
1 Kase Pilavlık Bulgur
1 Kase Firik
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Nohut
Zeytinyağı
Karabiber, Tuz
Yeterince Su
Yapılışı
1-Küp küp doğradığınız etleri tencereye koyup üzerini bastıracak kadar su ekleyin.
2-Suyun üzerine biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.
3-Pişirdiğiniz etlere tuzunu atın.
4-Daha önceden haşladığınız nohutları,karabiberi ve salçaları ilave edin.
5-Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün.
6-Süzdüğünüz suya daha önceden yıkadığınız firik ve bulguru ekleyin,pişirin.
7-Yağı pişen pilavın üzerine gezdirin.
8-Nohutları ilave edip karıştırın.
9-Etleri kızgın yağda kızartıp,servis tabağına aldığınız pilavın üzerine gezdirin.

Yemeğiniz servise hazırdır.



alıntı


Saat: 04:55

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.