|
Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Akasya Pilavı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
16.10.2012, 14:23 | #1 (permalink) |
| Akasya Pilavı Akasya Pilavı Malzemeler 3 Su bardağı pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 5 Adet arpacık soğan 250 gr kuzu eti 1 Adet havuç 1 Su bardağı haşlanmış bezelye 1 Adet domates Yarım demet dereotu Yeterince et suyu Tuz Hazırlanışı * Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin. * Margarini tencereye alın. * Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın. * Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin. * Eti ise küçük parçalar halinde kesin. * Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin. * Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin. * Havucu rendeledikten sonra ilave edin. * Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin. * Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin. * Tuzunu ayarlayın. * Ayırdığınız et suyunu ilave edin. * Kaynayınca pirinci içine atın. * Suyunu çekene dek pişirin. * Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın. alıntı
__________________ Herkes herkesi sevmesin, gerek yok. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |