En sağlıklı cips: Makarna cipsi En sağlıklı cips: Makarna cipsi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler 1 paket makarna 3 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı toz parmesan 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Püf noktası: Makarnaların, parçalanmaması için kaynar suda kısa sürede haşlanmasına dikkat edin. Yüksek ısılı fırında hazırlayabileceğiniz makarna cipsini, derin yağda hafif kahverengi bir renk alana kadar da kızartabilirsiniz. Pişirme önerisi: Uzunluğu nedeniyle spagetti makarna dışında kalan arzu ettiğiniz diğer makarna çeşitleriyle hazırlayabilirsiniz., Pişirme süresi: 30 dakika Servis önerisi: Arzu ettiğiniz baharatlarla harmanlanmış yoğurt sos ya da acı sos eşliğinde servis edebilirsiniz. Nasıl yapılır - Makarnaları haşlamak için; içerisinde bol miktarda su bulunan geniş bir tencerede kaynatın. - Makarnalarızı, kaynar suda 8-10 dakika kadar haşladıktan sonra haşladığınız suyu süzün. - Sosla buluşmayacağı ve cips olarak hazırlanacağı için soğuk sudan geçirdiğiniz makarnaların fazla suyunu süzdürün. - Mısır unu, toz parmesan peyniri, taze çekilmiş tane karabiber ve toz kırmızı biberle harmanladığınız haşlanmış makarnaları, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine tek kat olacak şekilde yayın. - Makarna cipslerini önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Servis tabaklarına aldığınız cipsleri, arzu ettiğiniz dip soslarla birlikte sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun... kadınvekadın |
Saat: 03:50 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.