|
Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Firikli meyhane pilavı Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.01.2016, 00:02 | #1 (permalink) |
| Firikli meyhane pilavı Tarifi Firikli meyhane pilavı Tarifi Malzemeler 750 gr küçük kuşbaşı et 3 büyük kuru soğan 6 tane taze kırmızı biber 2 kaşık biber salçasi 1 dolu kaşık domates salçası 2 su bardağı firik 1 su bardağı bulgur Tuz-karabiber 1 kase pişmiş nohut 1 çay bardağı zeytinyağı 2 dolu kaşık tereyağ-sadeyağ Firikli meyhane pilavı Yapılışı 750 gr küçük kuşbaşı et, bir çay bardağı zeytin yağında tuz ve karabiber eklenerek kavrulur. Bir yanda soğanlar ve kırmızı biberler doğranır ete eklenir. Birazda beraber kavrulur. Sonra biber salçası ve domates salçası ilave edilir. Suyunu koyup kaynamaya bırakılır.. Yarım saat pişer. sonra 2 bardak firik, 1 bardak bulgur ve 1 kase pişmiş nohut eklenir. Suyunu çekene kadar beklenir, üzerine yağ tavlanır.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |