|
Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Bezelyeli Buğday Pilavı Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.01.2016, 00:02 | #1 (permalink) |
| Bezelyeli Buğday Pilavı Tarifi Bezelyeli Buğday Pilavı Tarifi Malzemeler 1 adet soğan Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı dondurulmuş bezelye 2 su bardağı aşurelik buğday Yeteri kadar su 1 adet limonun suyu Bir tutam toz tatlandırıcı Yarım demet dereotu Birer tutam tuz ve karabiber Bezelyeli Buğday Pilavı Yapılışı YEMEKLİK doğranmış soğanı kızgın zeytinyağında kavurun. Bezelye ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Geceden ıslatılmış buğday ilave edip, buğday beyazlaşana dek kavurmaya devam edin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ve limon suyu ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp karıştırın. Tatlandırıcı ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte buğday suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış dereotu ilave edin. 15 dakika dinlendirip, ılık olarak servis yapın.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |