|
Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Ayvalı Pilav konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.05.2013, 14:24 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Ayvalı Pilav 2 su bardağı pirinç 2 adet ayva 3 yemek kaşığı tereyağ 2 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı dolma fıstığı 1 yemek kaşığı dolma üzümü 1 adet kesme şeker 1 çay kaşığı safran ½ limon suyu ½ çay kaşığı tarçın tuz Yapılışı: Pirinçleri ayıklayıp kaynar kuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limonsuyutuz safran şeker sıcak etsuyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp pirinçleri uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak servis yapın. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |