|
Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Davet Pilavı Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
16.07.2013, 16:25 | #1 (permalink) |
BaHaRamaZaN | Davet Pilavı Tarifi Davet Pilavı Tarifi Malzemeler 1 su bardağı nohut , 2 su bardağı pirinç , 2 adet soğan , 3 adet domates , 3 adet sivribiber , 4 adet patlıcan , 500 gr. kuzu eti , 2 su bardağı su , 4 çorba kaşığı margarin , 3 su bardağı et suyu , 1 çay kaşığı karabiber, yeterince tuz Tarif Nohutu bir gece öncesinden (ya da en az 6 saat önce) bol soğuk su ile ıslatarak şişmeye bırakın. Üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile tencereye koyun. Bir taşım kaynatıp köpüğünü alarak yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzdürün. Pirinci ılık suda 15 dakika bekletin. Nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve bir süzgece çıkarın. Soğanları ince ince kıyın. Domateslerin arkalarına artı (+) biçiminde birer kesik atın, kaynar suya batırıp çıkararak kabuklarını soyun, küp küp doğrayın. Biberleri, saplarıyla tohumlarını temizleyip, ince ince doğrayın. Eti 2 bardak su ile birlikte başka bir tencereye koyun. Bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. Ateşi kısıp, kapağını kapatın, etler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Margarini ayrı bir tencerede eritin, kızınca, soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri ve domatesleri ekleyip, 3-4 dakika daha kavurmayı sürdürün. Etleri ve nohutları da katıp, karıştırın. Tuzunu ve biberini ayarlayın. Ateşi kısıp, kapağını kapatarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Et suyunu bir tencerede kaynatın. Tuzunu ayarlayıp, pirinci salın. Yeniden kaynatıp, ateşi kısın. Kapağını kapatarak, pirinçler suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ateşten alın. Fırınınızı 180 C’ ye getirip ısıtın. Önceden sap kısmını alıp, ½ cm. kalınlığında uzunlamasına dilimlediğiniz patlıcanların üzerlerine tuz ve biraz su serpin, süzgece koyarak 20 dakika acı suyunu atması için bekletin. Yıkayın ve süzdürün. Tavada her iki yanı altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzerek çıkarıp üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa aktarın. Tencerenin ağzına bir kağıt havlu yerleştirin. Kapağını kapatarak yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın. Oval tencere içine, patlıcan dilimlerini uzunlamasına yan yana dizin. Ortasına hazırladığınız pilavı bastırarak doldurun. Tencerenin kapağını kapatarak tersyüz edin. Davet pilavınızı fırına sürüp, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.
__________________ Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!... Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!… |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |