Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Psikoloji (https://www.forumaski.com/psikoloji/)
-   -   Aşırı sıcak depresyon nedeni (https://www.forumaski.com/psikoloji/35784-asiri-sicak-depresyon-nedeni.html)

Urahara 08.06.2013 14:51

Aşırı sıcak depresyon nedeni
 
Aşırı sıcak depresyon nedeni

Peki, buna karşı neler yapmalıyız?



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Aşırı sıcak ve nemli havanın, insanların tahammül sınırlarını zorladığını ve strese neden olduğunu söyleyen Psikolog Ceyda Subaşı, konu hakkında açıklamalar yaparken önerilerde de bulundu.
Yaz aylarının başlamasıyla birlikte özellikle sıcak ve nemli hava strese neden oluyor. Sıcaktan bunalan insanlar fevri hareketler sergiliyor, çabuk sinirleniyor ve çok kolay tepki verebiliyor.

10 dakika aralıklarla mola verilmeli

Mevsimle birlikte insanlarda panik atak hastalığının da arttığını belirten Subaşı, "Sıcakta çalışan insanlar bir an önce işini bitirip serin bir yere gitmek isteği için işini çok hızlı yapmak istiyor. Bu nedenle panik atak meydana geliyor. Çalışan insanlar dışarıda çok kalıyorsa ve sıcakta çalışmak zorunda ise küçük molalarla çalışmalı. Kendine 10 dakika aralarla dinlenme molası vermeli. Bol bol sıvı tüketilmeli" diye konuştu.

Kendinizi sıcağa hazırlayın

Sıcaktan dolayı insanların beynine kan gidiyor, bu nedenle çalışmak zor oluyor. Ve en ufak bir harekette insanlar sinirlenebiliyor. Yazın sıcağında araç kullanan kişiler önceki mevsimlere göre daha gergin oluyorlar. Yazın stresten uzaklaşmanın en iyi yolu psikolojik olarak kendimizi sıcağa hazırlamamızdır. Yani sıcak ve nemli havayla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.

Kimler risk altında?

Türkiye'de aşırı sıcaklar nedeniyle ölümler yaşandığını belirten Subaşı; yaşlılar, bebekler, şişmanlar, kalp-damar hastaları, yanık, egzama, sedef, ter bezi bozuklukları olanlar, hareketsiz kalanlar, sporcular, nöbetçi askerler, madenciler ve itfaiyecilerin risk altında olduğunu sözlerine ekledi.


Saat: 00:29

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.