Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Rap - Hip Hop (https://www.forumaski.com/rap-hip-hop/)
-   -   Cartel (Müzik Grubu) (https://www.forumaski.com/rap-hip-hop/59859-cartel-muzik-grubu.html)

Jaqen 08.10.2013 10:56

Cartel (Müzik Grubu)
 
Cartel (Müzik Grubu)


Cartel, 1995 senesinde Almanya'da kurulan bir Türk rap müzik grubu.

Kuruluş


Grup, Almanya'da üç ayrı rap grubun bir araya gelmesiyle doğdu. Cartel'i oluşturan topluluklar, Karakan, Erci E ve Cinai Şebeke dir.
Karakan'ın üyeleri Alper Ağa ve Kabus Kerim olarak tanınır. Cinai Şebeke'nin üyeleri ise M. Ali (Emali), Babalu (Ichibaba), Olcay (Ole) ve İnceefe (Çelik bilek Apo) olarak tanınır.
Grubun Cartel adındaki albümü ilk önce Polygram Music tarafından Avrupa'da yayınlandı. Kısa zamanda Avrupa'da medyanın dikkatini üzerine çeken grup hakkında MTV müzik kanalında röportajlar yayınlandı.

Dağılış

Cartel adlı albümden sonra üç ayrı grup olarak yollarını ayırdı ve solo çalışmaları başladı. 1997 senesinde Karakan ve Erci E, solo albümlerini çıkardılar. Özellikle Karakan beklediği ilgiyi bulamayınca Türkiye müzik piyasasından çekildi. Erci E, daha sonra bir albüm daha çıkardı ama sesini fazla duyuramadı.

Tekrar Birleşme

2010 yılında tekrar toplanan Cartel, 15 yıllık suskunluklarının sebebinin Cartel'in isim hakkı ve menajerle yaşanan sorunlar olduğunu belirtti. Cartel grubu, bu uzun suskunluktan sonra Bugünkü Neşen Cartel'den adlı bir albüm çıkarttı. Eski gruptan farklı olarak İnceefe ve Kabus Kerim grupta bulunmamaktadır. Cartel müzik hayatını sürdürmektedir.

Black 08.10.2013 13:57

Cevap: Cartel (Müzik Grubu)
 
Hey gidi cartel hey.


Saat: 16:05

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.