Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Yağmur Suyu Saçlara İyi Geliyor ! (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/10755-yagmur-suyu-saclara-iyi-geliyor.html)

Jaqen 30.09.2012 07:02

Yağmur Suyu Saçlara İyi Geliyor !
 
Yağmur yağdığı zamanlarda saçlarınızı kapatmak yerine bırakın şaçlarınız yağmur damlalarında ıslansın. Çünkü yağmur damlaları saçlara ve cilde çok yararlıdır. İşte yağmur damlalarının faydaları;


•Yağmur burnunuzu yanaklarınızı bütün yüzünüzü kamçılar ve bedavadan iyi bir püskürtücü gibietki eder.
•Dahası aktif ilkelerbakımından zengindir. Kimi durumlarda olduğu gibi yalnızca imbikten çıkma bir çeşit arı su değil kimyasal olarak saf bir sudur da. Gerçekte bir fırtına patlak verdiği zaman havanın üst tabakalarında oksijen ve azot arasında kimyasal bir birleşme gerektiren bir elektrik boşaltımı meydana gelir. Bu üç maddenin birleşimi amonyaklı ve güherçileli gazlar oluşturur. Saf su damlası düştüğü zaman kendisi de elektrikle yoğunlaşmıştır. Daha sonra amonyaklı ve potasyum nitratlı maddeleri eriterek bu gaz tabakalarını geçer; bir bölümü 1 litre suda 2 mg. amonyaklı azot ve 2/3 mg. potasyum nitratlı azot gerektirir. Belki de bu yüzdenin çok yüksek olmadığını düşünüyorsunuzdur. Ama derinizin özenle bakımını yapmanız için fazlasıyla yeterlidir.
•Yağmur suyundan en fazla yararısağlamak için yağmur dinip eve döndüğünüzde yü*zünüzü hemen temizleyin.
•Atmosferdeki elektrik akımının havada bir iyonlaşma meydana getirdiğini unutmayın. Bu fırtına süresince de ondan sonra daderi üzerine etki eder.


Saat: 16:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.