Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Makyajla Benler Nasıl Kapatılır? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/156449-makyajla-benler-nasil-kapatilir.html)

DeRDeST 05.06.2015 19:34

Makyajla Benler Nasıl Kapatılır?
 
Makyajla Benler Nasıl Kapatılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yüzdeki benler çoğu kadının rahatsız olduğu bir görünümdür. Hele ki koyu renkteki büyük benler ya da et beni diye tabi edilen cilt dışına doğru büyüyen benler rahatsız edici bir görünüme neden olabilmektedir. Her ne kadar lazer ile tedavileri mümkün olsa da kalıcı operasyonlara girmekten korkan kişiler için bunların makyaj teknikleri ile gizlenmesi mümkündür. Kısa süreli anlık bir gizleme yaşanacağı için elbette ki kalıcı etki yaratamayacaktır, fakat temiz ve kusursuz bir görünüm için oldukça ideal olacaktır.

Öncelikle makyajdan önce cildin bir krem ile nemlendirilmesi önerilir. Bu kremin gözenek kapatıcı ve de cilt tonunu dengeleyici özellikte olması önerilir. Bu özellikleri taşıyan kremler piyasada BB krem ya da CC krem adıyla hal hazırda bulunmaktadır. Kusursuz ve ben gibi leke ya da koyu izlerin görünümünü kapatıcı bir etki yaratması adına ciltte alt baz kullanmak faydalı olacaktır. Yaklaşık 15-20 dakika bekletilmesi ardından makyaja geçilmesi önerilir. Çünkü alt bazın ciltte emilimi sağlanmalı ve krem yüzde kurumalıdır.

Makyaja geçildiğinde ise benlerin kapatılması için tüm yüze önce bir fondöten uygulaması yapılması gerekecektir. Burada kullanılacak fondötenin cilt tonundan 1 ton koyu seçilmesi önerilir. Böylece az sonra benler üzerine uygulanacak makyajlarda bu işlemin yapılmasını kolaylaştıracaktır. Fondöten ardından pürüzsüzleşen cilde bir kulak çubuğu yardımıyla ben üstlerine küçük dokunuşlar yapılır. Bir Kulak çubuğu üzerine kapatıcı ve cilt ton renginde bir likit fondöten sürülür. Benlerin üzerinde bu çubuk gezdirilir ve benlerin renklerinin açılması sağlanır. Daha sonrasında parmak yardımıyla cilt üzerinde renk farkının sırıtmaması için kapatıcı ve de likit iyice yayılır. Ardından kesinlikle pudra kullanımı önerilir. Böylece ben üzerindeki ton farkları tamamen kapanmış olacaktır. Bronz allıklar ile de bu makyaja canlı bir hareket kazandırılabilir.

Benlerin daha fazla büyümemesi ve de yayılmaması adına güneş kremi kullanılması kesinlikle önerilir. Alt baz olarak kullanılan nemlendirici yerine bu tarz bir nemlendirme özelliği taşıyan güneş koruma faktörlü bir krem sürülmesi önerilir. Böylece benler güç geçtikçe çoğalıp koyulaşmayacaktır.

Perii 05.06.2015 19:43

Cevap: Makyajla Benler Nasıl Kapatılır?
 
Benim benim yokda sivilcem var iyimi çok fondeten sürünce beyazlı bişi oluyorum bana benzemiyorum ya :p

Friend 05.06.2015 19:45

Cevap: Makyajla Benler Nasıl Kapatılır?
 
@[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] :D allah seni varya :D kime benzion :D:D

Perii 05.06.2015 19:47

Cevap: Makyajla Benler Nasıl Kapatılır?
 
Alıntı:

Friend Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 945761)
@[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] :D allah seni varya :D kime benzion :D:D

Ben haricinde biri oluyor :p Makyaj hiç bana değil :p

Friend 05.06.2015 19:49

Cevap: Makyajla Benler Nasıl Kapatılır?
 
Alıntı:

Perii Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 945763)
Ben haricinde biri oluyor :p Makyaj hiç bana değil :p

valla hic gülecegim yoktu :D demek sana benzemiyr :D kime benziyor acaba :D

EsiLa 05.06.2015 19:49

Cevap: Makyajla Benler Nasıl Kapatılır?
 
Sivilceli cilde fondeten iyi gelmez ki zaten, eğer kullanmak zorunda da kalırsan çok iyi temizlemen gerekir :)


Saat: 07:45

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.