Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Sirkeli Suyla Saç Nasıl Yıkanır? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/159641-sirkeli-suyla-sac-nasil-yikanir.html)

DeRDeST 10.07.2015 04:07

Sirkeli Suyla Saç Nasıl Yıkanır?
 
Sirkeli Suyla Saç Nasıl Yıkanır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Sirkenin harici olarak birçok kullanımı bulunmaktadır. Ciltteki sorunlara iyi geldiği gibi, kafa derisi içinde çeşitli yollarla kullanılır. Saç ve kafa derisi sağlığı için hazırlanan kürlere ekleyerek bu kürleri etkileri arttırılır. Saç yıkamasında sıkça kullanılır. Peki ya nasıl?

3 kullanımla saçınıza sirke yıkaması yapabilirsiniz.

5 sirke 3 su oranında bir karışım hazırlayın. Ölçüyü saçlarınızın boyuna ve sıklık seviyesine göre değiştirebilirsiniz. Daha sonra kolay uygulama için bunu temiz bir spreyli şişeye koyun. Saçınızı tamamen bu karışımla ıslatın. 20 dakika kadar bekletin. Ilık suyla durulayın. Bu işlemi temiz ya da kirli saça yapabilirsiniz. Temiz ve suyu havluyla alınmış saça uygulamak iyi bir sonuç verebilir.

Saçınızı şampuanlama işleminden sonra iyice durulayın. Saçınızın suyunu sıkarak alın. Daha sonra 1,5 çay bardağı sirke ile saçınızı masaj yaparak ıslatın. 5 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Soğuk suyla durulayın. Bu işlemden sonra şampuanlama işlemi yapmayın çünkü sirkenin etkilerini saçınızdan alır. Bol suyla duruladıktan sonra saçınızda kokusu da kalmayacaktır. Bu işlem saç kremi kullanımının da yerine geçer.
Son durulama suyunuza sirke koyun. Saçınızı yıkayıp şampuandan arındırdıktan sonra bir kova suya bir su bardağı sirke ekleyin. Bu suyla saçınızı yavaşça durulayın. Durularken kafa derinize hafifçe masaj yapın. Kokusu saçınızda kalmayacaktır.

Peki sirke ne gibi sorunlara iyi gelir ve ne gibi faydaları vardır?

Kafa derisinin ve saçın pH derecesini düzenler. Saçta kullanılan kozmetik ve kimyasal ürünlerin kafa derisinde birçok negatif etkisi vardır. Saçı temizlerken aynı zamanda saç için sağlıklı ve kafa derisi için gerekli olan yağı da almaktadır. Bu kafa derisinin doğasını bozar. Sirke kafa derisinin doğal yağlarına zarar vermez. Bu yüzden saç için sirke kullanmak saçta fazla yağ üretimini de azaltır. Çünkü cilt kendini korumak için ekstra yağ üretmek zorunda kalmaz. Ayrıca doğal kafa derisi pH'ı 4 ile 5 arasında bulunur. Sirke yıkaması deriyi doğal pH seviyesine döndürür. Böyle kafa derisi yine fazladan yağ salgılamak zorunda hissetmez.

Kepek gibi sorunların giderilmesinde yardımcı olur çünkü doğal bir arındırıcıdır. Ayrıca saçların birbirine dolaşmasını engeller, doğal bir saç kremidir.


Saat: 17:41

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.