Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Klor Saça Zarar Verir mi? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/159646-klor-saca-zarar-verir-mi.html)

DeRDeST 10.07.2015 04:17

Klor Saça Zarar Verir mi?
 
Klor Saça Zarar Verir mi?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Birçok kimse yüzmek için deniz yerine havuzları tercih etmektedir. Hal böyle oluncada pek kimsenin bilmediği klorun zararlı etkileri belirmeye başlamaktadır. Bu etkilerin başında da klorun saçlara verdiği olumsuz durumlar gelmektedir. Halk arasında çok bilinen bir durum olmasa da dikkat edilmesi son derece önemlidir. Havuza bone ile girilmesi ve havuzdan çıkıldıktan sonra hızlı bir şekilde saçların yıkanması tavsiye edilen durumların başında gelmektedir.

Dikkatli olunmadığı takdirde serinlemek amacıyla girilen havuzlardan saçlar zarar görmüş bir şekilde ayrılmak mümkündür. Bunun sebebi havuzların temizliğini sağlamak amacı ile düzenli olarak klorlanmasıdır. Klorlu su saçları yıpratan faktörlerin başında gelmektedir. Önlemler alınmadan klorlu su ile uzun süreli temas etme durumunda saçlarda kuruma, kopma ya da matlaşma gibi sıkıntılar kolaylıkla gözlenebilmektedir. Bu yüzden dikkatli olmak olumsuz koşulların meydana gelmesini engellemede oldukça önemlidir.

Genel olarak bakıldığında klorlu su saçlara zarar vermektedir. Fakat saçları normal saçlara göre daha kuru olan kişilerin daha dikkatli olması gerekmektedir. Buna ek olarak saçlarında boya bulunan kişiler de yüksek risk grubu içerisinde yer almaktadır. Bu özelliklere sahip insanlarda daha kötü sonuçlar meydana gelebilmektedir. Ama sadece bu insanlar değil herkes bu duruma özen göstermelidir. Zaten klorlu su mayolara bile uzun sürede zarar vermektedir. Bu durum düşünüldüğünde saçlara bile ne kadar zarar vereceği rahat bir şekilde anlaşılabilmektedir.

Bu durumun aynısı deniz suyu için de geçerlidir. Hem klorlu su hem de deniz suyu insanların saçlarının gelişimini oldukça olumsuz yönde etkilemektedir. Bu yüzden de hem havuzdan hem de denizden çıkıldıktan sonra saçların normal su ile bir an önce yıkanması gerekmektedir. Zaten havuzlara bone ile girilmesi birçok yerde zorunludur. Aynı uygulamanın denizlerde de uygulanması önemlidir. Bone ile saçlar gelebilecek olumsuz durumlara karşı korunmuş olunur. Eğer bu önlemler alınmaz ise saçlarda kırılma, kopma ya da matlaşma gibi problemler gözlenmektedir.


Saat: 03:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.