Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Muzun Saça Faydaları (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/160104-muzun-saca-faydalari.html)

DeRDeST 13.07.2015 03:27

Muzun Saça Faydaları
 
Muzun Saça Faydaları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Muz; potasyum, çinko, demir ve manganez gibi mineraller ile birlikte A, B, C ve E gibi birçok vitamini içeren, çok yönlü bir meyvedir. Her gün bir adet muz temel vücudunuzu sağlıklı tutmaya yardımcı olduğu gibi sağlıkla parlayan saçlara ve ışıltılı bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Muz, derinin bütünlüğünü ve elastikiyetini korumada önemli bir rol oynayan C ve B6 vitaminlerini önemli miktarda içerir. Buna ek olarak, antioksidanlar ve içerdiği mangan ile serbest radikallerin neden olduğu hasarlara karşı vücudu koruyarak cildin yaşlanmasını geciktirir. Cildi nemlendirmeye yardımcı olur, kuruluk ve döküntüleri önler. Cildin kaybettiği nemi geri verir.

Muzun içerdiği potasyum, doğal yağlar ve karbonhidratlar saçın yumuşamasını ve nem kazanmasını sağlar. Saçın doğal elastikiyetini koruyan ve kırılmaları önleyen vitaminler bakımından zengindir. Saç köklerini besler be büyümeyi teşvik eder. Sağlık kazanan saç dersinde, kepek gibi sorunların kontrol altına alınmasını sağlar.

Yumuşak saçlar için muz maskesi

½ olgun avokado ve ½ olgun muzu püre haline getirin. Saç diplerine saç boyuna masaj yaparak uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durulayın. Bu maske, hasar görmüş ve sertleşmiş saçların yumuşamasına yardımcı olur. Saçın doğal rengini ortaya çıkartmak ve daha yoğun bir bakım yapmak için avokado yerine ısıtılmış kakao yağı da kullanabilirsiniz.

Parlaklık veren muz maskesi

1 adet olgun muzu ¼ fincan zeytinyağı ve bir adet yumurtanın beyazı ile blendırda püre haline getirin. Saçınızı şampuanladıktan sonra fazla suyunu sıkıp hazırladığınız karışımı uygulayın. 15 dakika saçınızda beklettikten sonra durulayın.

Saç dökülmesini önlemek için muz maskesi

½ oldun muz ile 2 yemek kaşığı doğal yoğurdu karıştırın. Saç derisi üzerinde masaj yaparak sürün ve 15-20 dakika bekleyin. Süre sonunda soğuk su ile durulayın.

Kuru Saçlar için muz maskesi

1 adet olgun muzu, 3 kaşık balla karıştırıp püre haline getirin. Şampuandan sonra saç derisine ve saç boyuna masaj yaparak uygulatın. 20 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durulayın.


Saat: 01:56

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.