Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Parlak saçlar için öneriler (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/42875-parlak-saclar-icin-oneriler.html)

Aslı 24.07.2013 11:16

Parlak saçlar için öneriler
 
Parlak saçlar için öneriler



Soğuk Su!
Saçlar soğuk suyla yıkandığında üst deri kapanır ve parlak bir yüzey elde edilir! Saçları kuruttuktan sonra soğuk hava verirseniz de buna benzer bir etki olur ayrıca elektriklenmeyi de önlemiş olursunuz.

Sık yıkamayın!
Saçları sık sık yıkamak da parlaklığı azaltan etkenlerden. Her gün yıkandığında saçlar kurur. Bu nedenle saçlarınızı 2 günde bir yıkamaya çalışın. Bırakın saçlarınız biraz yağlanabilsin!

Kestirin!
Uzun saç kadınların vazgeçilmezi ama maalesef daha sağlıklı ve parlak saçlara sahip olabilmenin yegane kuralı kestirmek! Kuaförler bu konuda biraz anlayışsız olabiliyorlar maalesef ama, birkaç ayda bir sadece uçlarından aldırırsanız, saçlarınızın daha sağlıklı uzayıp daha parlak kalacağını temin edebiliriz!

Alkolü ve Sigarayı Azaltın!
Her ne kadar oradan bakıldığında kamu spotu gibi dursa da, alkolün ve hava kirliliğinin saçları yıprattığı bir gerçek. Ayrıca saç köpükleri de içeriğindeki alkolle saçların parlaklığını kaybettirir. Köpük yerine saç kremi kullanabilirsiniz.

İyonlu aletleri tercih edin!
Saç kurutucuları maşalar ve düzleştiriciler son zamanlarda hepimizin gözdesi oldu! Her ne kadar saçları yıprattıkları düşünülse de iyonlu ve seramik aletler saçların güçlenmesini ve parlaklığının artmasını sağlar. Bu nedenle tercihinizi iyonlu ürünlerden yana kullanın!

Plastik Fırçaları Atın!
Plastik fırçalar yerine doğal kıllardan yapılmış bir fırçayı tercih etmelisiniz. Doğal kıllardan yapılan fırça saçlarınızdaki yağı eşit olarak dağıtır ve parlak görünmesini sağlar!

Föne Ara!
Sürekli fön çektirmeye biraz ara verin! Fön, saçın parlaklığını alır. Özellikle kıvırcık saçlı olanlar düz fönden kesinlikle uzaklaşmalı! Onun yerine, maşa ile buklelerinizi belirginleştirerek, saçlarınızın daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz


Saat: 10:46

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.