Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Saçlarınıza Kış Bakımı Yapın (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/61785-saclariniza-kis-bakimi-yapin.html)

Jaqen 23.10.2013 14:17

Saçlarınıza Kış Bakımı Yapın
 
Saçlarınıza Kış Bakımı Yapın

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Etiketler:
güzellik,vücut bakımı, cilt bakımı, peeling, saç bakımı, kuru saç bakımı,
yağlı saç bakımı, kış mevsiminde saç bakımı


Güzelliğin ve bakımın göstergesi olan saçlarına ne kadar özen gösteriyorsun? Peki saçlarını hava koşullarının iyice ağırlaştığı kış günlerine hazırladın mı? Hisar Intercontinental Hospital’den Dermatoloji Uzmanı Dr. Funda Ataman, kış aylarında saç bakımını nasıl yapman gerektiğini anlatıyor…


●Saçını seyrek yıka. Fazla yıkamak saçı kurutur, kırılarak yıpranmasına neden olur. Üç günde bir yıkamak, büyük şehir yaşamanın kirli havasında zorunludur. Temiz bir çevrede yaşama olanağın varsa, saçını beş günde bir yıkayabilirsin. Ancak yağlı ve kepekli saçların varsa, iki günde bir yıkaman gerekir.

●Saçı çok sıcak suyla yıkamak, saç dipleri ve saç üzerinde yer alan asit ve koruyucu lipit tabakayı eritir. Ilık suyu tercih et.

●Fön makinesini yüksek sıcaklıkta çalıştırma. Yüksek ısı, fön çekmek ve aşırı sıcak maşalarla saçı şekillendirmek zararlıdır.

●Saçını çok gergin bağlayan ağır toka ve taçlar kullanma. Bunlar saçlarının köklerinden çekilmesine ve kopmasına neden olur.

●Saç tipine (normal, kuru, yağlı) göre şampuan seç.
Sedef, egzama gibi özel bir hastalığın varsa ya da dökülme problemi yaşıyorsan, dermatoloğunun önereceği kükürt ve katran içeren, mantar ve bakterilere karşı koruyucu özelliği olan ilaçlı şampuanları kullan.
İkisi bir arada şampuanlar kullanma. Bunlar saç kreminin saçta gerektiği kadar kalmasına engel olur ve kremin nemlendirme etkisi yeterli olmaz.

●Saçın çok kuruysa 10 günde bir maske uygula.

●Saç dökülmen yoğunsa, saçını beslemek için dermatoloji uzmanının önerdiği biotin, çinko, selenyum, metionin, E, B, D Vitaminlerini içeren destek ilaçları kullan.

Kuru Saçlar İçin Nemlendirici Saç Maskesi

Yarım su bardağı saf zeytinyağına 10 damla limon sıkarak hazırladığın karışımı tüm saçına dipten uca kadar uygula. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla bir defa şampuanlayarak yıka.



Yağlı Saçlar İçin Nemlendirici Saç Maskesi

Yarımşar su bardağı su ve elma sirkesini karıştırarak tüm saçına dipten uca kadar uygula. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla bir defa şampuanlayarak yıka.



Yıpranmış Saçlar İçin Nemlendirici Saç Maskesi

Yarım su bardağı badem yağı, iki yumurta sarısı ve 10 damla limonu karıştır. Tüm saçına dipten uca kadar uygula. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla bir defa şampuanlayarak yıka.


kaynak: women's health

Viky 23.10.2013 14:20

Cevap: Saçlarınıza Kış Bakımı Yapın
 
Süper bilgiler .. Paylaşım için teşekkürler canım..


Saat: 11:08

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.