Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Nane yağının saça faydaları (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/74713-nane-yaginin-saca-faydalari.html)

Jade 07.12.2013 18:13

Nane yağının saça faydaları
 
Nane yağının saça faydaları

Nane yağı saç derisine iyi gelir ve dolayısıyla saç köklerini güçlendirerek saçların daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. Nane yağını saç derisinde kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta konsantre nane yağının direk olarak saç derisine sürülmemesidir. Çünkü esansiyel yağlar kategorisinde yer alan nane yağı oldukça güçlü bir yağdır ve tek başına kullanıldığında saç derisinde tahrişe neden olabilir. Bunu önlemek için nane yağını 1/10 oranında taşıyıcı yağlardan biriyle incelterek kullanmalısınız. Örneğin 5 damla nane yağını 50 damla tatlı badem yağıyla karıştırarak saç derisine masaj yapabilirsiniz.

Nane yağı saç bakımından genellikle saç derisindeki kan dolaşımını arttırarak saç köklerini güçlendirmek için kullanılmaktadır. Bir diğer önemli etkisi ise düzenli olarak kullanıldığında kepeği önemli ölçüde azaltmasıdır. Nane yağının saça faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Saç derisini temizler, fazla yağı aldır
Saç köklerini güçlendirir, koparak dökülmeleri azaltır
Kepeği önler
Saç derisinin pH değerini dengeler
Kuru saç derisine iyi gelir
Kan dolaşımını arttırır
Hoş bir koku verir
Serinletici etkisi vardır
Saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur
Saça parlaklık verir ve hacim kazandırır
Saç derisindeki yağlanmayı azaltır
Kaşıntıyı alır
Nane yağıyla saç derisine masaj yapmadan önce hazırlayabileceğiniz bir kaç yağ karışımı hakkında bilgi vereyim. 5 damla nane yağını 15 damla zeytinyağı, 15 damla tatlı badem yağı ve 15 damla avokado yağıyla karıştırabilirsiniz. Yazının başında da belirttiğim gibi nane yağını kesinlikle taşıyıcı yağlarla inceltmeden kesinlikle saç derisine sürmeyin çünkü saç derisini yakabilir ve tahrişe neden olur. Nane yağını direk saç derisinde kullanmak istemiyorsanız şampuanınıza bir kaç damla ekleyebilirsiniz. Yağı hazırladıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize masaj yaparak 10 dakika boyunca sürün. Yarım saat kadar beklettikten sonra günlük şampuanınız ile saçlarınızı yıkayarak nane yağını temizleyebilirsiniz. Özellikle kepek sorunu çekenler ayda 2-3 kez bu uygulamayı tekrar ederlerse kepeğin önemli oranda azaldığını görebilirler.


Saat: 06:13

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.