Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Aşırı Kuruyan Saç Derisi İçin Hindistan Cevizi Yağı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/83364-asiri-kuruyan-sac-derisi-icin-hindistan-cevizi-yagi.html)

Jade 06.01.2014 17:28

Aşırı Kuruyan Saç Derisi İçin Hindistan Cevizi Yağı
 
Aşırı Kuruyan Saç Derisi İçin Hindistan Cevizi Yağı

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saç sağlığının önemli göstergelerinden biri de saçın uzama hızıdır. Saç uzaması, nasıl beslendiğiniz ve genel sağlığınızın durumuyla yakından ilgilidir. Bunlar dışında saç derisinin aşırı kuruması nedeniyle, saç köklerinin zayıflaması da saçların donuk, sağlıksız görünmesine, daha yavaş uzamasına ve koparak dökülmelerin artmasına neden olabilir. Saç derinizi nemlendirmek için Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı içinde bulunan laurik asit saç kırılmalarını azaltır, kökleri koruyarak saçın genel görünümüne katkıda bulunur. Ayrıca saç derisine masaj yaparak uygulandığında cildi nemlendirir, yumuşatır, kan dolaşımını arttırarak saç köklerine daha fazla oksijen gitmesini sağlar. Özellikle saçlarınızı şampuanladıktan sonra saç derisinin nem kaybetmesini engellemek için bakım kremine bir kaç çay kaşığı Hindistan cevizi yağı eklemeniz nemin cilt içinde hapsedilmesi açısından faydalı olacaktır.

Aşırı kuruyan seç derisi saç sağlığının önemli bir parçası olan kökleri zayıflatır. Bunu engellemek için saç derisinin gün içinde belirli bir miktarda nemli olması gerekir. Saç derisi ayrıca kötü beslenme sonucu yaşanan vitamin eksikliği nedeniyle de kuruyabilir. E, K vitaminleri ve demir minerali yönünden zengin Hindistan cevizi yağı saç derisini nemlendirmek için idealdir. Bu vitaminler kozmetik saç ve cilt bakım ürünlerinde de sıkça kullanılır.

Hindistan cevizi yağını haftada 2-3 gün masaj yaparak saç derinize sürebilirsiniz. 10-15 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Şampuan, saç bakım kremi gibi günlük olarak kullandığınız ürünlerin içerisine ekleyebilirsiniz. Yağı çok hafif ateşte ılıtarak saç derinize masaj yapabilirsiniz. Ilık yağ cilde daha çabuk işleyecektir.


Saat: 08:16

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.