Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Göz Rengine Göre Far Önerileri (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/83658-goz-rengine-gore-far-onerileri.html)

Perii 07.01.2014 16:47

Göz Rengine Göre Far Önerileri
 
Göz Rengine Göre Far Önerileri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ne renk far sürmen gerektiğine karar veremiyorsan. Göz rengini dikkate alarak seçenekleri azaltabilirsin.

İşte göz rengine göre kullanman gereken far renkleri…

Mavi Gözlerle Büyüle

Genelde mavi gözlere mavi tonlarda makyaj yapılması gerektiği ile ilgili bir inanış vardır. Bunun tersine, zıt renkler birbirini ortaya çıkarır. Bu durumda mavi gözleri ortaya çıkaracak far rengi turuncu. Ama turuncu çok cırtlak bir renk olduğu için, direk turuncu far kullanmak yerine; içinde hafif turunculuk bulunan farları tavsiye ederim. Şeftali, bronz, uçuk pembe gibi tonlar göz rengini daha çok ortaya çıkaracak.

Gözlerinde daha yoğun bir görüntü yakalamak istiyorsan; siyah, gri ya da huş tonlarını tercih et. Unutma siyahlar da kendi tonlarına ayrılır. Doğru far rengini bulmak için yeni tonlar denemekten korkmamalısın!!!

Kahverengi Gözlerle Işılda

Kahverengi gözler bu sezonun trendi olan erik çürüğü rengiyle ışıldıyor. Bunun yanında mor, vişne rengi ve orman yeşili farlar da kahverengi gözlere anlam katıyor. Bazı koyu mavi tonları da sana çok yakışabilir. Bu tonlar arasında süreceğin fara karar verirken; cilt rengini ve giyeceğin kıyafeti de göz önünde bulundurmalısın.

Kahverengi gözlerle kahverengi far kullanacaksan, kahvenin tonunu ya göz renginden çok daha açık, ya da çok daha koyu seçmelisin. Böylece gözlerine derinlik katabilirsin.

Yeşil Gözlerle Ortaya Çık

Yeşil gözler zaten kendiliğinden dikkat çekecektir. Yeşilin kontrastı olan kırmızı, seçeceğin farların temelinde mutlaka olmalı. Bebek pembesi, kızıl, bordo; içinde hafif pembelik ya da kırmızılık bulunduran her ton senin tonun. Bu arada lila gibi bazı mor tonlarını unutma. Bu tonlar da gözlerinin daha çok ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Bal Rengi/Ela Gözlerle Parla

Ela gözler çok şanslı, çünkü hem yeşilin hem de kahverengi gözlerin renk aralığına sahipler. Bu da demek oluyor ki, koyu morlardan, açık pembelere her tonu kullanabilriler. Kahverengi ve yeşil gözler için önerdiğim tonları deneyip, kendine en çok hangisinin yakıştığını bul!!!

Esz 07.01.2014 19:37

Cevap: Göz Rengine Göre Far Önerileri
 
Kahverengi gözlerle kahverengi far kullanacaksan, kahvenin tonunu ya göz renginden çok daha açık, ya da çok daha koyu seçmelisin. Böylece gözlerine derinlik katabilirsin.

bu cok dogru :)


Saat: 03:09

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.