Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Saç 1 ayda ne kadar uzar? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/98441-sac-1-ayda-ne-kadar-uzar.html)

Jade 21.03.2014 14:06

Saç 1 ayda ne kadar uzar?
 
Saç 1 ayda ne kadar uzar?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İnsan saçı ayda ortalama 1.25 cm uzar ve saçın her bölgesi için uzama miktarı aynıdır. Beslenme, genel sağlık koşulları, ilaç kullanımı, yaş, saç bakımı ve çevresel faktörler bu uzama süresi ve miktarı üzerinde etkili olabilir. Genel olarak saçı daha hızlı uzattığını söyleyen kozmetik ürünlerin gerçekte uzama sürecine bir etkisi bulunmamaktadır, ancak saç derisi ve saç köklerine düzenli olarak yapılan bakımla saçların daha sağlıklı uzaması ve uçlarının daha az kırılması sağlanabilir.

Saçlar 3 aşamada uzar. Birinci aşama saçın aktif olarak uzadığı, 2-6 yıl arasından sürebilen anajen aşamasıdır. Bu aşamada saç kökü hücreleri aktif olarak çalışır ve saç derisi altında saçı dışarı iterek uzamasını sağlar. İkinci aşama olan “katajen” aşamasında büyüme durur ve son aşama olan “telojen” aşamasında ise yeni saçların çıkmasını sağlamak için düşerek dökülür.

Besinler yoluyla aldığımız protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineraller saç sağlığı üzerinde önemli etkiye sahiptir. Yetersiz beslenme sonucu yaşanabilecek vitamin ve mineral eksikliklerinin ilk belirtileri saç, tırnak ve cilt üzerinde görülebilir. Saçları donuklaşır, koparak dökülmeler artar, uçları kırılır ve uzaması için daha fazla süre geçmesi gerekir. E, C vitaminleri, biotin, keratin ve gelatin saç sağlığı açısından gereklidir ve düzenli olarak alındığından saçları içten besleyerek daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Saçların uzama süresini kısaltmak veya diğer bir deyişle saçları daha hızlı uzatmak, kozmetik ürünlerle veya doğal bakım maskeleriyle pek mümkün değil. Ancak saçlarınıza gereken özeni gösterirseniz kırılan uçlar azalacağı ve daha az bu kırıkları almanız gerekeceği için kısa sürede uzun saçlara sahip olabilirsiniz. Bunun için evde zeytinyağı ve badem yağı gibi doğal yağlarla bakım yaparak saçlarınızı nemlendirebilirsiniz.

Narsinha 21.03.2014 14:28

Cevap: Saç 1 ayda ne kadar uzar?
 
Kişiden kişiye değişir galiba saç uzaması.


Saat: 13:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.