Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/)
-   -   Yediğimiz Besinler Kemik Yapımızı Nasıl Etkiler? (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/174442-yedigimiz-besinler-kemik-yapimizi-nasil-etkiler.html)

Papatya 08.01.2016 23:54

Yediğimiz Besinler Kemik Yapımızı Nasıl Etkiler?
 
Yediğimiz Besinler Kemik Yapımızı Nasıl Etkiler?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


İnsan bedeni vücut içerisine alınan her besinden ciddi oranda etkilenmektedir. Uzmanlar özellikle besinlerin gelişim evresinde kemikleri çok etkilediğini söylüyor.

Yediğimiz besinler kemik yapımızı nasıl etkiler


diyecek olursanız bu duruma şu şekilde açıklama getirmemiz mümkün.

Kemiklerin müsait bir şekilde büyümesi başta çocuklar olmak suretiyle insanoğlu için esas etmenlerin başında gelmektedir. Kemiklerimiz de bedenimizdeki canlı dokular kabul edilmektedir ve bizler küçük yaşlardayken başlayarak gelişimlerini devam ettirirler. Kemikteki gelişmeyi ve ayrıca yenilenmeyi yeteri kadar alınan kalsiyum, fosfor benzer biçimde mineraller mümkün kılar. Süt ise birincil mineral deposudur. İlgili besinler yeterli oranda alınmadığında kemik gelişiminde ve yapısında ciddi problemler meydana gelir.
Büyümeye devam eden tüm çocuklar için süt esas gıda kaynaklarındandır. Bedenimizde almamız ihtiyaç duyulan öteki bir esas gıda da vitamin D olarak karşımıza çıkıyor. Bu kalsiyum ve fosfor minerallerinin muntazam emilimi için D vitaminin mutlak suretle alınması gerekmektedir. Kemikler ise büyüyüp yenilenebilmek adına minerallere gereksinim duyar.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Yediğimiz besinlerde yer alan kalsiyum ve fosfor kemiklerimizi kuvvetlendirir ve mukavemetli olmasını mümkün kılar. Eğer çocuk sahibiyseniz, çocuğunuzun ilerleyen zaman içerisinde kemik yapısından dolayı problem yaşamasını istemiyorsanız kesinlikle çocuğunuzu dengeli bir şekilde beslemeye özen gösterin. Güçlü kemikler özellikle yaşlılık döneminde büyük önem arz etmektedir. Yaşlılığınızda dahi dik bir şekilde yürümeyi arzuluyorsanız kesinlikle kemiklerinizi güçlendirecek yönde etkisi olan besinleri tüketiniz.

alıntı


Saat: 14:57

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.