Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Diyet - Sağlıklı Beslenme > Sağlıklı Beslenme

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Peyniri Uzun Süre Saklamanın Yolları Nelerdir

Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan Peyniri Uzun Süre Saklamanın Yolları Nelerdir konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.03.2016, 20:21   #1 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Peyniri Uzun Süre Saklamanın Yolları Nelerdir

Peyniri Uzun Süre Saklamanın Yolları Nelerdir

Peynir, kahvaltıların vazgeçilmezidir. Doğru saklanmadığı takdirde çabuk bozulan peyniri, muhafaza etme yöntemlerini iyi bilmek gerekir.



Peyniri dolapta uzun süre saklayabilmek için, alırken dikkatli olmak gerekiyor.

Peynir alırken öncelikle son tüketim tarihine dikkat etmelisiniz. Eğer alacağınız peynirin son tüketim tarihi yaklaştıysa onu tercih etmeyin. Çünkü son tüketim tarihi yaklaşmış ürünleri uzun süre saklayamazsınız. Diğer bir dikkat konusu da ambalajıdır. Delinmiş, yırtık veya deforme olmuş ambalajlı ürünleri kesinlikle almamalısınız. Ayrıca, peynirin renginin de değişmemiş olmasına dikkat edin.




Peynir Nasıl Saklanmalı?
Her peynir çeşidi aynı şekilde saklanamaz. Bunun için saklayacağınız peynir çeşidine uygun yöntemi uygulamanız gerekir.

Ambalajın üzerindeki son tüketim tarihi yeni bir tarihse o peynir tazedir. Bu nedenle o peyniri hızlı bir şekilde tüketmeye özen göstererek, kendi ambalajında kullanabilirsiniz.

Peyniri saklayacağımız ortamın hafif rutubetli, serin, karanlık ve havadar olması gerekmektedir. Böyle bir ortam olmadığı durumlarda ve günümüzde herkes peynirlerini buzdolaplarında saklamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus, peynirin hava alabilmesi ve nemini koruyabilmesidir.

Beyaz peynir, iki hafta içerisinde tazeliğini ve lezzetini kaybeder. Kaşar peyniri veya tulum gibi sert peynirlerde birkaç hafta dayanıklıdır. Gravyer gibi oldukça sert peynirler ise bir aya kadar dayanıklılık göstermektedir.

Peyniri plastik kapta saklıyorsanız, daha kısa sürede bozulduğunu fark etmişsinizdir. Bu sebeple, buzdolabında sakladığınız her çeşit peynirin kapalı ve plastik olmayan bir kapta olmasına özen gösterin. Kaşar peyniri vb. peynirleri sülfürlü kağıda sararak saklayabilirsiniz. Peynirin her çeşidinde nemini korumasına ve hava almasına özen göstermelisiniz.

Peynir eğer büyük boyutta ise kısa zamanda tüketilecek kadarı kesilerek daha ufak bir kaba alınmalı ancak dilimlere ayrılmadan saklanmalıdır. Çünkü her seferinde buzdolabından çıkarılıp ısınan ve tekrar soğuyan peynirin yapısı bozulmaya başlar. Dilimlenmiş parçalar ise dış ortamla daha fazla temas eder. Eski kaşar türevi peynirler, kabuğu temizlenmeden saklanmalı, temizleme işlemi peyniri tüketmeden hemen önce yapılmalıdır.

__________________
Cohen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 21:09