Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Diyet - Sağlıklı Beslenme > Sağlıklı Beslenme
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Gıdalar Buzlukta Ne Kadar Saklanır?

Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan Gıdalar Buzlukta Ne Kadar Saklanır? konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04.05.2016, 13:51   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gıdalar Buzlukta Ne Kadar Saklanır?

Gıdalar Buzlukta Ne Kadar Saklanır?

gıdaların saklama süreleri, gıdalar buzlukta ne kadar saklanır, etlerin buzlukta saklama süreleri, hamur işleri buzlukta ne kadar saklanır, süt ürünleri buzluk saklama ömrü ne kadardır




Gıdaları buzluğa atmak hem pratik hem de tasarruf ettiren ve israfı önleyen bir yöntemdir. Bir gıdanın yiyeceğiniz kadarını yedikten sonra ya da yemek yaptıktan sonra daha ileri tarihlerde kullanmak üzere buzluğa atmak mantıklıdır. Bu işlem gıdaların raf ömürlerinin durdurmak gibidir.
Ancak buzluğa attığımız gıdaları da sonsuza kadar saklayamayız. Her gıdanın ayrı ayrı bir buzluk ömrü vardır.

İşte gıdaların buzlukta saklanma süreleri...


Hamur İşleri

* Ekmekler 2-3 ay
* Pişmemiş ekmek hamuru 1 ay
* Kurabiyeler 6-8 ay
* Kurabiye ve kek hamurları 1-2 ay


Etler

* Dana ve kuzu eti 6-9 ay
* Bütün tavuk, hindi 12 ay
* Parça tavuk, hindi 9 ay
* Pişmiş kırmızı et 2-3 ay
* Kızarmış tavuk 4 ay
* Tavuk nugget 1-3 ay
* Sosis 1-2 ay


Balıklar

* Yağsız, küçük, ince balıklar 6 ay
* Yağlı tombul balıklar 2-3 ay
* Pişmiş balık 2 ay
* Kalamar, karides, ahtapot 3-6 ay


Süt Ürünleri

* Dondurma 2 ay
* Sert peynirler 6 ay
* Tereyağı 6-9 ay
* Margarin 12 ay


Yemekler

* Pişmiş yemekler 3 ay
* İçinde yumurta olan pişmiş yemekler 1 ay
* Pilav, makarna 3 ay


Dondurulmaması Gereken Gıdalar Nelerdir?

Mayonez, yumurta, kahve, krema, salata, salata sosları, pişmemiş makarna, pirinç, elma, patlıcan, roka, patates, marul, konserve ürünleri, krem, beyaz peynir.


Öneriler

* Buzluğunuzun derecesi -18 dereceye ayarlı olmalıdır.
* Donduracağınız ürünleri poşete koyup hava almayacak şekilde sıkı sıkı bağlayın.

Poşete koyup buzluğa atacağınız ürünlerin üzerine ne olduğunu ve tarihlerini yazın.


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 23:20