Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/)
-   -   Bayramda Tatlı Yerine Dondurma Tüketin (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/182518-bayramda-tatli-yerine-dondurma-tuketin.html)

Lavin 02.07.2016 11:58

Bayramda Tatlı Yerine Dondurma Tüketin
 
Bayramda Tatlı Yerine Dondurma Tüketin

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Beslenme ve Diyet Uzmanı Canan Asal Ulus, Ramazan Bayramı’nda gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ramazan ayı boyunca değişen beslenme şekli ve öğün sayısındaki azalma sebebiyle kişilerin daha fazla yemek yeme eğilimine girdiklerini söyleyen Ulus, bu durumun sağlık açısından problemlere neden olabileceğine dikkat çekti. Ramazan ayı sonrasında az az ve sık sık besin tüketilmesinin daha doğru olacağını kaydeden Ulus, “Bayram sabahında güne hafif bir kahvaltı ile başlanmalı ve gün boyu öğün atlanmamalıdır” diye konuştu.

Özellikle bayramda tatlı tüketiminde ciddi derecede bir artış yaşandığını söyleyen Ulus, tatlı tüketiminde mutlaka dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. Canan Asal Ulus, birdenbire şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve tatlıları aşırı tüketmenin, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açabileceğinin altını çizdi.



Alinti..

Papatya 02.07.2016 12:45

Cevap: Bayramda Tatlı Yerine Dondurma Tüketin
 
Tatlı bayramda rahatsızlık veriyor genelde, hemen hemen her bayram tatlının yanındaki sarmayı yerim :D Dondurma daha iyi tabi, serin serin :p


Saat: 07:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.