Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/)
-   -   Tokluk hissini artıran besinler (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/75009-tokluk-hissini-artiran-besinler.html)

Jade 08.12.2013 15:46

Tokluk hissini artıran besinler
 
Tokluk hissini artıran besinler


Hayatımızın belirli dönemlerinde sürekli yeme isteğimiz oluşabilir, hem tokluk hissi yoktur hem de farkında olmadan bol kalorili yiyecekleri tüketmiş oluruz. Elbette nedeni kan bulgularımızla da alakalı olabilir ama bazı yiyeceklerin tokluk hissini artırıcı özelliği bulunmaktadır.


Yumurta
Kolesterol probleminiz yoksa hergün kahvaltınıza ekleyeceğiniz haşlanmış yumurta güne tok bir şekilde başlamanızı sağlar. Ayrıca içeriğindeki değerli protein ve yağ asitleriyle sağlıklı beslenme örüntünüzde olması gereken bir besin kaynağı.


Süt ve yoğurt
Süt ve yoğurt kan şekerinizi dengeleyen besinlerdir. Ara veya ana öğünlerinizde tükettiğinizde tokluk hissinizi de artırmakta.


Kurubaklagiller
Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle tokluk hissini artırır ama en önemli özelliği vücutta kolesistokinin adlı bir hormonun salgılanmasını sağlar, bu hormonun en büyük özelliği ise tokluk hissini artırması. Yani birçok besine göre etkisi yüksek.


Balık
Kızartılmadan tüketildiğinde birçok faydası olan balık içeriğindeki lösin aminoasidi sayesinde kilo vermenize ve tokluk hissinizin artmasına faydalıdır. Tabi ihtiyacınız ölçüsünde tüketmek böbrek sağlığınız içinde önemli.


Ayva
Yoğun lif oranı, su içeriğinin az olması, kalori değerinin de oldukça düşük olması çok sık acıkanlar için kurtarıcı bir meyve. Pektin içeren ender besinlerden olan ayva dolayısıyla tokluk hissini artırıyor.


Badem
Hem tok tutan hem zayıflatan hem de keyifle tüketilen bir besin olan badem, lif içeriği yüksek, omega-3 ve koenzim Q10’den zengin bir besindir. Yapısı nedeniyle uzun süre çiğnemenizi de sağlayan badem tokluk hissinizi artırıyor. Ara öğün olarak 10-15 adet yeterlidir.


Yeşil sebzeler
Birçok vitamin ve mineralin yanı sıra yüksek oranda lif içermeleriyle sıklıkla hatta her öğünde tüketmeniz gereken besinlerdir. Diyetisyen Özlem Sert Aydın

keroLayn 26.12.2013 02:57

Cevap: Tokluk hissini artıran besinler
 
Genel olarak protein ve posa kaynağı yiyecekler tok tutar diyebiliriz o zaman :tipik:

Jaqen 26.12.2013 07:19

Cevap: Tokluk hissini artıran besinler
 
Annemin hiç yoktan 1 yumurta ağzına at demesinin nedeni ortaya çıktı :D

Zemherir 26.12.2013 09:11

Cevap: Tokluk hissini artıran besinler
 
bademin tokluk hissi verdiği bizzat tarafımca test edilmiş ve anlaşılmıştır :)


Saat: 20:14

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.