Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/)
-   -   Besinler ve Besin Grupları (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/8686-besinler-ve-besin-gruplari.html)

ira 17.09.2012 12:52

Besinler ve Besin Grupları
 
Besin Nedir? Besin, yaşamı sürdürmek için gereksinim duyulan inorganik ve organik kimyasal maddeleri topluca belirten bir terimdir.
Vücut metabolizmasının sağlıklı bir şekilde işlevlerini yerine getirebilmesi, ihtyacı olan besinleri yeterince ve dengeli olarak almasına bağlıdır.
Besinleri 5 ana gruba ayırabiliriz: Tahıl ve ekmek grubu; Sebze ve meyve grubu; Süt ve süt ürünleri; Et grubu ile Yağ ve şeker grubu besinler.
Bu besin grupları içerisinde vücudun oran olarak en çok ihtiyaç duyduğu besin grubu tahıllardır. Tahılları sebze ve meyveler takip eder. Sebze-meyve grubunu da süt ve süt ürünleri ile et grubu besinler takip etmektedir. Bu besinler içeririnde miktar olarak en az tüketilmesi gerekenler yağ ve şeker grubu besinlerdir.
Besinleri kimyasal özelliklerine göre sınıflandırmak gerekirse, kimyasal özelliklerine göre besin grupları şunlardır:[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Bu besin gruplarının birbirine benzer ya da birbirinden farklı fonksiyonları vardır.


Saat: 21:35

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.