Besin Değerleri Vücut metabolizması hayati işlevlerini devam ettirebilmek için besinlere ihtiyaç duyar. Besinlerden elde ettiği çeşitli maddelerle, organizma işlevlerini yürütür. Balıklar ve Deniz Ürünleri: Tatlı ve tuzlu su balıkları ile deniz ürünleri proteince zengin besinlerdir. Et Ürünleri: Etler ve Et Ürünleri temel besin kaynaklarımızdan biridir ve besin değerleri, özellikle de protein bakımından da oldukça zengindirler. Kuruyemiş ve Çerezler: Ceviz, fındık, fıstık, ayçekirdeği, patates cipsi gibi çerez ve kuruyemişler besin değerleri açısından oldukça zengindir. Katı ve Sıvı yağlar: Margarin, tereyağı gibi katı yağlar ile ayçiçek yağı, zeytin yağı gibi sıvı yağlar kalori açısından zengin besinlerdir. Meyveler: Elma, kayısı, muz, çilek gibi meyveler vitaminler açısından zengin besinlerdir. Sebzeler: Sebzeler temel besin kaynaklarımızdan biridir ve besin değerleri bakımından da oldukça zengindirler. Süt Ürünleri: Süt, yoğurt, peynir gibi süt ve sütten üretilen ürünler protein açısından zengin besinlerdir. Unlu Mamuller: Pasta, ekmek gibi tahıllardan elde edilen un ile hazırlanan unlu mamüller özellikle karbonhidrat açısından zengin besinlerdir. |
Saat: 09:49 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.