- -
Hatay Usulü Oruk
(
https://www.forumaski.com/sebze-yemekleri/100140-hatay-usulu-oruk.html)
Hatay Usulü Oruk Hatay Usulü Oruk [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler - Köftesi için :1 kilo ince bulgur,
- 1/2 kilo tavuğun göğüs eti(aslında yağsız ince çekilmiş kıyma kullanılır ama tavuktan daha özlü olduğu için daha iyi sonuç veriyor),
- baş soğan,
- biraz kimyon
- 1 bardaktan az un,
- renk ayarına göre 3-4 kaşık biber salçası,
- biraz tuz,
- su.
- Kıyması için :
- 400 gr. orta yağlı kıyma,
- 5 tane soğan ,
- 150 gr.ceviz içi(doğranmış veya az robottan geçmiş),
- karabiber,
- 1 demet maydanoz,
- sıvı yağ ve zeytinyağı.
- Kızartmak için :
- Sıvı yağla zeytinyağı karışık
Tarif - Önce iç malzeme yani kıyması kavrulur.
- Suyunu çekip kavrulan kıymaya sıvı yağ eklenir veya yarı yarıya zeytinyağı karışık olabilir.
- İyice kavrulan kıymaya soğanı eklenir(ince doğranmış)
- Onunla da öldürdükten sonra karabiber tuz ceviz içi konularak devam edilir.
- En son içine mayanoz koyup altı kapatılır karıştırılır.
|
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.