Gaziantep Mutfağından Kabaklama Yemeği Gaziantep Mutfağından Kabaklama Yemeği [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzeme
Not Gaziantep, 5 kişilik Yapılışı 1 Nohutları bir gece öncesinden ya da en az 6 saat önce, bol soğuk su ile ıslatarak şişmeye bırakın. Soğan ve sarmısağı ince ince kıyın. Kabakları, kabuklarını soyup, 2 cm'lik küpler biçiminde doğrayın. 2 Eti ve nohutu suyla birlikte tencereye koyun. Tuz katıp bir taşım kaynatın. Köpüğünü alarak ateşi kısın. Her ikisi de yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğan ve sarmısakları katıp, karıştırın. Bir taşım kaynatıp, salçayı, limon tuzunu ve tuzu ekleyin. Kabakları katıp, kapağını kapatarak kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika daha, pişirin. Ateşten alın. 3 Yağı bir tavada nane ile birlikte kızdırın. Tenceredeki yemeğin üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun:gull: |
Cevap: Gaziantep Mutfağından Kabaklama Yemeği Sevmedim bunu çok karışık görünüyor. |
Cevap: Gaziantep Mutfağından Kabaklama Yemeği Ekşili yapınca güzel oluyor yoksa pek iyi olmuyor tadı :) |
Cevap: Gaziantep Mutfağından Kabaklama Yemeği icinde neden fistik yok acaba :) |
Cevap: Gaziantep Mutfağından Kabaklama Yemeği Alıntı:
|
Cevap: Gaziantep Mutfağından Kabaklama Yemeği kiz gaziantep yemegi ya orda fistik boldur ya o yuzden yazdim her sey koymuslar da fistik neden yok merak ettim :kiskis: @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] |
Cevap: Gaziantep Mutfağından Kabaklama Yemeği Alıntı:
iyiki buna koymamışlar o kadar çok şey karışmış ki kesin sevmezdim :kiskis: |
Saat: 00:41 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.