Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.forumaski.com/sebze-yemekleri/)
-   -   Taze Fasulye Nasıl Pişirilir? (https://www.forumaski.com/sebze-yemekleri/167849-taze-fasulye-nasil-pisirilir.html)

DeRDeST 21.09.2015 19:41

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir?
 
Taze Fasulye Nasıl Pişirilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Güney Amerika'dan Afrika'ya Uzak Doğu'dan Akdeniz'e dünya çapındaki en çok tüketilen sebzelerden biri olan taze fasulye hemen hemen her ülkenin mutfağında bir yere sahiptir. Yazın tazesi kışın da konservesi ülkemizde sevilerek tüketilir.

Taze fasulye ilk olarak ayıklanıp doğrandıktan sonra kullanılır. Kışlık konserve hazırlığı yaparken biber, soğan ve domatesle beraber kavrulup konserve yapılabilirken tek başına da konserve yapılabilir.

Taze fasulyenin uç kısımları elle veya bıçak yardımıyla koparılıp kılçıkları aşağıya doğru çekilip temizlenir.

Kışlık taze fasulye hazırlama: Fasulyeler ayıklanıp doğranır ve yıkanır. Tencereye alınıp sararana kadar pişirilir. Kabuğu soyulup doğranmış domatesler eklenip domatesler ölene kadar pişirilir. Tencere ocaktan alınır ve hemen sıcakken kavanoza doldurulup kapağı sıkıca kapatılır ve kavanoz ters çevirilerek bir gün bekletilir. Beklettikten sonra serin bir yerde nüfuz edilerek dilediğiniz zaman kullanılır. Fasulyeler konserve değil de dondurarak kullanmak istenirse fasulye piştikten sonra soğumaya bırakılıp buzdolabı poşetlerine doldurulup buzluğa atılır. Kullanılacağı günün sabahında buzluktan çıkarıp çözünmesini sağladıktan sonra kullanılabilir.

Zeytinyağlı taze fasulye yapımı: Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağında ölene kadar kavrulur. İnce halkalar şeklinde doğranan biber eklenip domates salçası da eklenerek birkaç kere karıştırılır. Ayıklayıp doğradıktan sonra yıkanan fasulyeler eklenip fasulyeler sararana kadar kısık ateşte pişirilir. Bir çay bardağı su eklenir. Fasulye sararana kadar pişirilir ve üstüne soyulup doğradınan domatesler ve bir miktar tuz eklenir. Domatesler de piştikten sonra altı kapatılıp yanında pilavla ya da salatayla servis edilir.

Taze Fasulye salatası: Hem taze fasulye hem konserve fasulyenin kullanılabileceği tarifte öncelikle fasulye çok az su ilave ederek yumuşayana dek haşlanır. Fasulyeler yumuşadıktan sonra ateşten alınıp süzerek bir tabağa alınır. Fasulyenin haşlandığı su ise dökülmeyip kullanılacak yoğurtla karıştırılır. Birkaç diş sarımsak soyulduktan sonra dövülerek yoğurt karışımına eklenir. İsteğe göre göz kararı tuz eklenir. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt karışımı haşlanan fasulyenin üzerine dökülür. Küçük bir kapta sıvıyağ kızdırılıp pul biber eklenir. Ateşten alınan sos yoğurdun üzerinde gezdilirilir ve servis yapılır.


Saat: 20:06

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.