|
Sebze Yemekleri kategorisinde açılmış olan BUHARDA TÜRLÜ (4 KİŞİLİK) konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
30.05.2013, 20:52 | #1 (permalink) |
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| BUHARDA TÜRLÜ (4 KİŞİLİK) Malzemeler 2 adet kabak 2 adet havuç 15 adet taze fasulye 10 adet mantar 2 adet domates 2 adet patates 4 adet sivri biber 1 adet soğan 3 dişsarmısak 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup, bütün bırakın. Hazırladığınız sebzeleri tuz ve karabiberle karıştırdıktan sonra bambu buhar sepetlerine koyun. Sepetleri üst üste koyup, kapağını kapattıktan sonra yarısına kadar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin. Orta ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin. (Buharda pişirmede, sebzelerin fazla yumuşamadan hafif kıtır kalarak pişirilmesine dikkat edin) Pişen sebzeleri, büyük bir kaseye alın üzerine zeytinyağı gezdirin ve sebzeleri ezmeden hafifçe karıştırın. Buharda türlüyü sıcak olarak servis yapın. Çiğ yağ tadını sevmiyorsanız, sebzeleri bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında 1 dakika sote edebilirsiniz.
__________________ - Sular yükseldikçe balıklar karıncaları yer, sular çekildikçe de karıncalar balıkları. Kimse bugünkü üstünlüğüne, gücüne güvenmemeli. Çünkü; kimin kimi yiyeceğine, suyun akışı karar verir. - Borç verirken ya paranı ya dostunu kaybedersin. - Aslanlar kendi tarihlerini yazmadıkça, onların tarihini avcılar yazmaya devam edecektir. SaDeCe YeMiNLi YaWeR |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |