|
Sebze Yemekleri kategorisinde açılmış olan Biber Sarma Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.05.2013, 15:32 | #1 (permalink) |
BaHaRamaZaN | Biber Sarma Tarifi Biber Sarma Tarifi 300 gram tavuk göğsü 10 mantar 1 kırmızı dolmalık biber 4 diş sarımsak 3 sivribiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber Mantarların içlerini çıkartıp temizleyin. Yıkayıp hemen kurulayın. Şeritler halinde kesilmiş tavuk etlerini zeytinyağında 5 dakika kadar çevirin. Kırmızı ve yeşilbiberleri ekleyip 3 dakika kadar kavurun. Mantarları, ezilmiş sarımsakları, tuz ve karabiberle tatlandırıp bu karışıma ekleyip karıştırın. Biberlerin içlerine tavuk ve mantarları sarıp fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede 20 dakika pişmeye bırakın. Çıkartıp sıcak sıcak servis yapın. |
03.05.2013, 15:35 | #2 (permalink) |
BaHaRamaZaN | Patates Dolması Tarifi Patates Dolması Tarifi 4 patates 3 çorba kaşığı tereyağı 1 kuru soğan 250 gram mantar 4-5 sivribiber 2 domates Maydanoz Tuz, karabiber Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve içlerini oyup kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Piyazlık doğranmış soğanı tereyağında çevirin, rengi değişmeye başladığında kıyılmış mantarları ve ince doğranmış sivribiberleri ilave edin, mantarları bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanozu koyun. Bu karışımı patateslerin içine doldurun. Kenarlardan tencereye taşsa da fark etmez, servis yaparken tekrar içine doldurabilirsiniz. Tencereye dizdiğiniz patateslerin üzerine bir su bardağı sıcak su koyup, 15 dakika pişirin. İç malzemesine isterseniz bezelye ya da başka sebzeler de koyabilirsiniz. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |